Libya'da Türk şirketleri yağmalanıyor

Bakan Çağlayan Libya'da Bingazi ve Derne kentlerindeki birkaç Türk firmasının şantiyelerinde ciddi bir yağmalamanın gerçekleştiğini bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BRÜKSEL - Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, yönetim karşıtı gösterilerin düzenlendiği Libya'da, Bingazi ve Derne kentlerindeki birkaç Türk firmasının şantiyelerinde ciddi bir talan ve yağmalamanın gerçekleştiğini bildirdi.

Çeşitli temaslarda bulunmak için Brüksel'e gelen Bakan Çağlayan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Libya'da faaliyet gösteren Özaltın, Mesa, Sistem ve Arsel firmalarının şantiyelerinde yağma olduğunu, bu konuda dünden beri Libya ile yoğun temas içinde bulunduğunu söyledi.

''Oradaki hem Türk çalışanların hem firmalarımızın can ve mal güvenliğinin korunması noktasında Libya'nın Ankara Büyükelçisi ile uzun bir görüşme yaptım'' diyen Çağlayan, şöyle devam etti:

''Trablus'da hiçbir sorun yok, günlük yaşam devam ediyor ancak Bingazi'deki eylemlerde firmalarımızın şantiyelerinde hem yağmalama hem talan olmuş. Vatandaşlarımızın büyük bir kısmı Bingazi'deki Libyalı dostlarının evlerine sığınmış, bir kısmı da güvenlikli alanlara geçmişler. Büyükelçiyle dün akşam yaptığımız görüşmelerde dönmek isteyenlerin bir an önce tahliyesinin yapılması gerektiğini konuştuk. Zaten Bingazi'ye THY'nin tarifeli seferleri var. THY ile Dışişleri mensupları görüşüyorlar. Tahliyeler bugün itibarıyla başlamış olabilir, başlayacak.''

Bu olayların tamamını Libya'ya mal etmenin doğru olmayacağını ifade eden Çağlayan, ''Ümidimiz karmaşanın bir an önce bitip normal yaşama dönülmesi, buradaki firmalarımızın, vatandaşlarımızın, can ve mal güvenliklerinin sağlanmasıdır'' dedi.

Tahliye konusunda aşırı bir panik olmadığını belirten Çağlayan, isteyenlerin Türkiye'ye döneceği şekilde bir çalışmayı arkadaşlarının yürüttüğünü yineledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir