Libya'dan kaçış sürüyor

Libya'da mahsur kalan Bosna Hersek vatandaşları da Türk gemileriyle dönecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SARAYBOSNA/BELGRAD/LAHEY - Libya'da mahsur kalan Bosna-Hersek vatandaşları, Türkleri tahliye için giden Türk gemileri ve uçaklarıyla İstanbul'a getirilecek.

Bosna Hersek Dışişleri Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada, Bingazi'de bulunan yaklaşık 150 Bosna-Hersek vatandaşının Türk gemisiyle tahliye edilmesi için çalışmaların başlatıldığını belirterek, Bosna-Hersek'in Trablus Büyükelçiliği'nin Türk Büyükelçiliği ile irtibatta olduğunu, Bosnalıların Türk gemileriyle ve THY'nin uçaklarıyla İstanbul'a getirileceğini kaydetti.

Saldırıya uğrayan Sırplar güvende

 

Sırbistan Dışişleri Bakanlığı da yaptığı yazılı açıklamada, pazar günü Libya'nın Raslanalfa kasabası yakınlarındaki kampta saldırıya uğradıkları açıklanan Sırp vatandaşları arasında yaralı olmadığını ve şu anda güvenlikleriyle ilgili bir sorun bulunmadığını kaydetti.

Açıklamada, Libya'daki Sırp vatandaşlarının tahliyesi için bu ülkeye Sırbistan Hava Yolları'na (JAT) ait bir uçak gönderileceği belirtildi.

Hollanda askeri uçak gönderecek

Hollanda ise Libya'da bulunan 125 kadar vatandaşının tahliyesi için askeri bir uçak gönderecek. Dışişleri Bakanlığı, Eindhoven Havaalanında bekletilen uçağın, Libya makamlarının gerekli izni vermesiyle birlikte bölgeye hareket edeceğini açıkladı.

Bulgaristan ve Almanya da uçak gönderdi

 Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov'un talimatı üzerine devlet şirketi "Tehnoeksporststroy"a ait 180 kişilik bir uçağın, Bulgar vatandaşlarını tahliye etmek için Libya'nın Trablus kentine gönderildiği bildirildi. Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Vesela Çerneva, Bulgaristan'ın Trablus Büyükelçiliği'nin Libya'yı terk etmek isteyen Bulgaristan vatandaşlarına çıkış vizesi ayarlamaya çalışacağını kaydetti.

Almanya ise, Libya'daki vatandaşlarını Lufthansa havayolu şirketine ait özel bir uçakla tahliye edecek. Lufthansa şirketi sözcüsü Thomas Jachnow, Alman vatandaşlarının tahliyesi için Lufthansa şirketinin 300 yolcu kapasiteli Airbus A340-600 uçağını bugün Frankfurt'tan Trablus'a göndereceğini, uçağın bu akşam yerel saat ile 19.15'te Frankfurt'a dönmesinin beklendiğini belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir