Libya’da yatırımı olanlar, geri ödemeyi bir yıl erteleyebilir

Devlet Bakanı Çağlayan, Libya’da iş yapan ve kredi kullanan müteahhitlere getirilen kolaylıkları anlattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Libya'da iş yapan müteahhitlerin isterlerse şu anda günü gelmiş kredilerinin anapara ödemelerini 1'er yıl erteleme imkanına sahip olabileceğini bildirdi.

Çağlayan, Sheraton Otel'de düzenlenen Türkiye Müteahhitler Birliğinin 30. Olağan Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, özellikle Libya başta olmak üzere çevre ülkelerde bazı sorunlar yaşandığını, bunların sektörü olumsuz etkilediğini söyledi

Libya konusunda üzerlerine düşeni yaptıklarını anlatan Çağlayan, şöyle devam etti:

“Sektörü en ufak bir şekilde sıkıntıya sokmayacak çok önemli operasyonlar gerçekleştirdik. Bir taraftan şantiyelerdeki çalışanların can güvenliğini sağlamaya çalışırken, diğer taraftan da işçilerimizin burunları dahi kanamadan Türkiye'ye getirilmesini sağladık. Libya konusunda ekonomik anlamda da tüm birimlerimiz zamanında gerekli tedbirleri aldı. Müteahhitlerimiz açısından Libya'dan kaynaklanan kredilerin yeniden yapılandırılması imkanı getirildi. BDDK'ya bu konuda teşekkür etmek istiyorum. Diğer bir çalışma da müteahhitlerimiz isterlerse şu anda günü gelmiş kredilerinin anaparalarını 1'er yıl erteleme imkanına sahip olabilecekler. Bu çerçevede kendilerinin ilgili bankalara başvurmaları yeterli olacak” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir