Lider Faktoring tahvillerinin halka arzı başlıyor

100 TL nominal değerli 1 adet tahvile 182 günde bir olmak üzere toplam 4 defa faiz ödemesi uygulanacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Sektörünün en eski kuruluşlarından ve %9.90 oranındaki hissesi uluslararası bankacılık grubu Credit Suisse'e ait olan Lider Faktoring, tahvillerini 9-10-11 Haziran'da halka arz edecek.

Faktoring Derneği'nin açıkladığı sonuçlara göre, yurtiçi işlem hacmi açısından, 2009 yılını tüm faktoring şirketleri arasında 6. sırada ve tüm banka dışı faktoring şirketleri arasında da 1. sırada tamamlamış olan Lider Faktoring, tahvilleri ile Türkiye'de ilk defa hem yurtiçinde hem de uluslararası piyasalarda SPK mevzuatına göre bir tahvil ihracı gerçekleştirilecek.

1 milyar TL üzerinde işlem yapan ilk banka dışı, bağımsız faktoring şirketi olan Lider Faktoring, 150 milyon TL tutarlı, 2 yıl vadeli değişken faizli, 6 ayda bir kupon ödemeli ve gösterge devlet tahvili +(2,25%- 2,75%) fiyat aralığında ihraç gerçekleştirilecek.

Verilen bilgiye gore, 100 TL nominal değerli 1 adet tahvile 182 günde bir olmak üzere toplam 4 defa faiz ödemesi uygulanacak.

Tahvilin anapara ödemesi de son kupon ödemesi ile birlikte yapılacak. Öte yandan ihraç edilecek değişken faizli tahvillerin de, Fitch Ratings tarafından BBB+ ile derecelendirileceği duyuruldu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir