Liderler oylarını kullandı

Cumhurbaşkanı Gül, Bakan Şhin ve bazı parti liderleri oylarını kullandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, bazı bakanlar, DP Genel Başkanı Cindoruk ile DSP Genel Başkanı Türker oylarını kullandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile konutundan yürüyerek Çankaya İlköğretim Okulu'na geldi ve 1103 No'lu sandıkta oyunu kullandı.

Oyunu kullandıktan sonra gazetecilere okul bahçesinde açıklama yapan Gül, bugün demokrasinin güzel yanlarından birinin yaşandığını ifade etti.

Önemli konular söz konusu olduğunda demokrasilerde son sözü hep halkın söylediğini dile getiren Gül, halk oylaması sonucunun nasıl çıkarsa çıksın hayırlı olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı Gül, "Neticeyi herkesin saygıyla ve büyük bir olgunlukla karşılaması gerektiğini vatandaşlarıma ve bütün Türkiye'ye hatırlatıyorum" dedi.

Gül,"Siyasetçiler zaman zaman miting meydanlarında niyetlerini aşan konuşmalar yapabilirler. Bütün bunların orada kalması gerektiği kanaatindeyim. Söylenenler söylendi, herkes söylediğini artık miting meydanlarında ve televizyon programlarında bırakmalı. Yarından itibaren Türkiye'nin hep beraber kucaklaşarak önüne bakması gerekir" diye konuştu.

Şahin: Bugün spor konuşalım

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Muratpaşa ilçesi Atatürk İlköğretim Okulu'nda 1322 No'lu sandıkta oyunu kullandıktan sonra, gazetecilerin referandumla ilgili soruları üzerine, "Şu anda değerlendirme yapmak yasaklara girer. Yasaklar kalktıktan sonra referandumla ilgili değerlendirme yaparız. Bugün siyaset konuşmayalım, spor konuşalım" karşılığını verdi.

(A) Milli Basketbol Takımının "adeta bir mucizeyi gerçekleştirdiğini" kaydeden Şahin, "Millilerimiz, basketbol sporunun saniyelerin değil, saliselerin bile değerlendirildiği bir spor olduğunu herkese ispat etti" dedi.

Şahin, ABD maçının sonucu ne olursa olsun, artık (A) Milli Basketbol Takımının "gönüllerde şampiyon" olduğunu ifade etti.

Eker: Katılım oldukça iyi görünüyor

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Yenişehir ilçesindeki Diyarbakır Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde 1259 nolu sandıkta oy kullandı.

Eker, sandıklarda oy kullanma işleminin sakin bir şekilde devam ettiğini ifade ederek, "Bu saat itibarıyla katılım da iyi. Bir çok sandık kurulu başkanına sordum, yüzde 20'nin üzerinde bir kaç saat içerisinde kullanılmış olması iyi. Normal bir katılım. Herhangi bir sorun yok. İl genelinde bize intikal eden, valiliğimize intikal eden herhangi bir sorun yok" diye konuştu.

Akdağ Erzurum'da oy kullandı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Hastaneler Caddesi üzerindeki Erzurum Lisesi'nde 1114 numaralı sandıkta oyunu kullandıktan sonra, "Halkın demokratik bilincinin sandığa en mükemmel şekilde yansıyacağından da ben eminim. Türkiye, gerçekten demokrasiyle güçlenmiş olarak bu referandumdan çıkmış olacak. Memleket için inşallah çok güzel şeylere vesile olur" dedi.

Cindoruk: Sonucu çok önemsemiyorum

Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, eşi Kadriye Cindoruk ile oyunu Şişli Maçka Akif Tunçel Endüstri Meslek Lisesi'ndeki 1122 numaralı sandıkta kullandı.

Cindoruk, 'Çıkacak sonucu çok önemsemiyorum. Çünkü bu referandumu yapıp da rejime baskı uygulamayı düşünenler muvaffak olamayacaklardır" diye konuştu.

Türker barış çağrısında bulundu

DSP Genel Başkanı Masum Türker, eşi Hatice Deniz Türker'le Ataşehir Lisesi'ne 2049 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

Türker, "Oyların rengi ister 'evet' olsun, ister 'hayır' olsun, yarından itibaren Türkiye'nin birlik, beraberlik ve barış içinde yoluna devam etmesi gerekir" diye konuştu.

Baykal: Milletimiz hepimizin iftihar edebileceği bir tercih yapar

CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal, oyunu kullanacağı Ayten-Şaban Diri İlköğretim Okulu'na eşi Olcay Baykal birlikte geldi. Oy kullanmak için okulda bulunan vatandaşlarla tokalaşan Baykal, basın mensuplarıyla da sohbet etti.

Baykal, Türkiye'nin, siyasi tarihinin en önemli kararlarından birini vereceğini belirterek, referandum sonucunun ülkenin geleceğini etkileyeceğini söyledi. Referandumda iyi bir sonuç çıkmasını dileyen Baykal, "Bu ülke bütün bunalım dönemlerinde mucizevi denilebilecek büyük kararlar almıştır. Herkesi şaşırtmıştır. Milletimiz çok sevindirici ufuklar açmayı bilmiştir. Diliyorum, umut ediyorum, milletimiz hepimizin iftihar edebileceği bir tercih yapar" dedi.

Erdoğan: Bugün kırılma noktası

Başbakan Erdoğan, Kısıklı'daki ikametgahından Burhaniye İlköğretim Okuluna eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan ile geldi. Başbakan Erdoğan, burada 2130 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

Oyunu kullandıktan sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan, bugünkü halk oylamasının Türkiye'nin demokrasisi ve özgürlükler için önemli olduğuna inandığı kadar, Türkiye'yi sıçratacak bir sınav olduğuna da inandığını söyledi.

Erdoğan, bugün Türk demokrasisinin çok önemli bir kırılma noktasında olduğunu belirtti. Başbakan Erdoğan, doğuda Hakkari dışında katılımın iyi olduğunu söyledi.

Öte yandan dünkü maça ilişkin gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan, "Öldük öldük dirildik ama son 4.5 saniye her şeyi değiştirdi" dedi.

Erdoğan, bu akşam Milli Takımın ABD ile oynayacağı final maçını da salonda izleyeceğini belirtti.