Lieberman haddini aştı

Kılıçdaroğlu, İsrail Dışişleri Bakanı'nın son demeciyle boyunu ve haddini aştığını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'ın son demeciyle "boyunu ve haddini aştığını" bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin tehdit edilecek ve tehditlere boyun eğecek bir ülke olmadığını belirtti.

Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"İsrail Dışişleri Bakanı son demeciyle boyunu ve haddini aşmıştır. Bu tavır İsrail'i terörist devlet yapar. Türkiye tehdit edilecek ve tehditlere boyun eğecek bir devlet değildir. İsrail, AKP hükümetinin acizliğini fırsat bilerek, Türkiye'nin hassasiyetlerini kaşımaktan kaçınmalıdır. Çünkü İsrail bunun altında kalır."

Kılıçdaroğlu, Twitter'deki hesabından da hükemetin dış politikasını eleştirdi. Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"İran ve Suriye İsrail'e düşmandı. Şimdi İran, Suriye ve İsrail, Türkiye'ye düşman. Başarılı dış politika bu mu? Dost değil, daha fazla düşman kazanmak mı?"

Vural: İsrail küstahlaştı, çizmeyi de aştı

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da, İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'ın Türkiye'ye yönelik C planı iddialarına ilişkin, "İsrail, küstahlaştı, çizmeyi de aşmıştır" dedi.

Vural, Mavi Marmara Gemisi'ne hukuk tanımaz şekilde saldıran ve 9 kişiyi öldüren İsrail'den talep edilen özür ve tazminat taleplerinin, 1.5 yıldan bu yana sonuç vermediğini söyledi. Türkiye'nin yeni bir plan devreye koyduğunu belirten Vural, şöyle devam etti:

"Geldiğimiz bu noktada maalesef İsrail küstahlaştı, çizmeyi de aşmıştır. Türkiye'yi bölmek isteyen PKK terör örgütünü destekleyeceğini ifade eden bir dışişleri bakanına Türkiye bunun hesabını sormalıdır. Türkiye'nin birlik ve bütünlüğü her şeyin önündedir.

Elbette Mavi Marmara Gemisi'nde ölen vatandaşlarımızın hakkını, hukukunu korumak son derece önemli, buna yönelik inisiyatif oluşturmak son derce önemli ama aynı zamanda Türkiye'yi bölmek isteyen bir PKK terör örgütünü resmen destekleyen bir zihniyet konusunda Hükümet elinde hangi plan varsa hemen devreye sokmalıdır."

Vural, İsrail hükümetinden, bu konuda hükümet nezdinde resmi bir açıklanma beklendiğinin ifade edilmesi gerektiğini söyledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir