Ligin kaderi yarın belli olacak

UEFA - TFF toplantısı bitti. Arıboğan ilk açıklamasında "UEFA'nın bize güveni tam" dedi.UEFA da kendi sitesinden güven mesajı verd.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NYON - Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili Lütfi Arıboğan başkanlığındaki heyet, futbolda şike soruşturmasını UEFA yetkilileriyle değerlendirdi. Arıboğan, UEFA'nın TFF'ye güveninin tam olduğunu belirttiğini söyledi. UEFA da resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada "TFF'ye güveniyoruz" dedi.

Lütfi Arıboğan, federasyonun Hukuk Müşaviri Prof. Dr İrfan Helvacı ve İcra Kurulu üyesi Avukat Kemal Olgaç'tan oluşan TFF heyeti, Türkiye'de devam eden şike soruşturmasına ilişkin görüşmelerde bulunmak üzere İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA merkezine geldi.

TFF Başkanvekili Arıboğan, UEFA merkezinde şike soruşturmasına ilişkin bazı bilgileri UEFA yetkilileriyle paylaşmak ve görüş alışverişinde bulunmak üzere Nyon'a geldiklerini belirterek, yarın İstanbul'da federasyon yönetiminin konuyla ilgili olarak biraraya geleceğini ifade etti.

TFF heyetinin UEFA merkezinde uluslararası organizasyonlardan ve ulusal federasyonlardan sorumlu yetkililerin yanı sıra hukukçularla görüşmelerde bulunacağı bildirildi.

Arıboğan başkanlığındaki TFF heyetinin UEFA'daki görüşmelerinin ardından, yarın İstanbul'da yapılacak yönetim kurulu toplantısında, liglerin daha önceden belirlenen tarihte başlaması ya da ertelenmesi, Avrupa kupalarında mücadele etmeye hak kazanan takımların durumu ve özellikle şike iddialarına adı karışan kulüplere uygulanacak olası cezalar konularının masaya yatırıldı.

Süreci birlikte takip edeceğiz

Arıboğan, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, UEFA'nın TFF'ye güveninin tam olduğunu belirttiğini söyledi. Arıboğan, şöyle konuştu:

"Savcılık ve polisin çalışmalarına takdirlerini de belirttiler. TFF'yle işbirliğinin de devamını diliyorlar. Aynen bizim düşündüğümüz gibi henüz resmi belgelerin, delillerin elimize geçmemesinden dolayı da sürecin hızlanmadığının farkındalar. Bu belgeler bize ulaşır ulaşmaz, statümüz gereği yapılması gerekenleri yapacağımızdan eminler. Hukuki sürecin tüm detaylarını aldılar. Süreci birlikte takip edeceğiz ve işbirliğimiz aynı şekilde devam edecek."  Arıboğan, " UEFA yarışmalarıyla ilgili olarak sürecin hızlandırılması gerektiğini belirtiyorlar" dedi.

Bir gazetecinin, "UEFA'nın nasıl beklentisi var?" sorusu üzerine Arıboğan, "Başından itibaren UEFA süreci bizimle birlikte takip ediyor, bizimle çok benzer düşünceler içerisindeler. Henüz resmi belgeler bize gelmediği için şu anda Türkiye'ye ait konularla ilgili, TFF'yi desteklemenin dışında bir şey yapmıyorlar. Onun bizim konumuz olduğunu düşünüyorlar. Bir yandan UEFA'nın kendi şampiyonaları için sürecin aktığını, belgeler gelince bu işin süratle neticelendirileceğini düşünüyorlar" diye konuştu.

"Belgeler ne zaman gelecek?" sorusunu yanıtlarken de Arıboğan, geçen hafta belgeleri beklediklerini ifade etti, "Belgelerin bu hafta artık yavaş yavaş bize gelmesini bekliyoruz. Sizlerden sabır rica ediyoruz" dedi.

Ligin kaderi yarın belli olacak

"Süper kupanın ertelenmesi, ligin ileri tarihe alınması söz konusu olabilir mi?" sorusunu da Arıboğan, şöyle yanıtladı:

"Yarınki yönetim kurulu toplantımızdan önce böyle bir şey açıklamam olmaz. Bizim yarınki konularımızdan biri bunlar olacaktır. Ama, kararlarımızdan önce kamuoyunu bir beklenti içine sokmamak gerektiğini düşünüyorum. Her gün yeni gelişmeler oluyor. Daha soruşturmanın genişleyip genişlemeyeceğini de bilmiyoruz. Sizden sabır bekliyoruz."

İnternet sitesinden de "TFF'ye güveniyoruz" dedi

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) futbolda şike iddialarına yönelik soruşturmayla ilgili bilgi aldığını bildirdi ve TFF'nin gerekeni en hızlı şekilde yapacağına güvendiğini yineledi.

UEFA'nın internet sitesindeki açıklamada, UEFA yetkililerinin bugün İsviçre'nin Nyon kentinde TFF yetkilileriyle biraraya gelerek soruşturmayla ilgili bilgi aldığı belirtildi.

Açıklamada, görüşmede UEFA'nın soruşturmayla ilgili tam olarak bilgilendirildiği ve TFF'nin devlet yetkilileriyle yakın işbirliği içinde atacağı adımların anlatıldığı kaydedildi.

UEFA'nın TFF'nin gerekeni en hızlı şekilde yapacağına güvendiğini yinelediği açıklamada, UEFA ve TFF'nin, şikeyle ilgili meselelerde hoşgörü gösterilmemesi kuralına bağlı kalacaklarını teyit ettikleri vurgulandı.

Açıklamada, UEFA'nın Avrupa kupalarına katılacak Türk takımlarıyla ilgili tutumunu daha önceki açıklamasında ortaya koyduğu ve bu tutumun değişmediği hatırlatıldı. UEFA'nın 12 Temmuz'daki açıklamasında, şu an soruşturmada adı geçen kulüplerin Avrupa kupalarına alınmaması için neden olmadığı belirtilmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir