Liselere yerleştirme sistemi değişiyor

Milli Eğitim Bakanı Dinçer, liselerde tekrar tekrar yerleştirmelerin olduğu bir program yerine farklı bir yöntem getireceklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Anadolu liselerinde açık kalan kontenjanlar için yeni bir ek kayıt hakkı tanımayacaklarını, yeni bir program başlatmayacaklarını ifade ederek, gelecek yıl yerleştirme sistemlerini bütünüyle değiştireceklerini söyledi.

Bakan Dinçer, Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Vakfı ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle ilkokul öğrencilerine yönelik geliştirilen "Yemekte Denge" eğitim programıyla ilgili toplantının çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Dinçer, bir gazetecinin, "Mevsimlik çocuk işçilerle ilgili düzenleme yapılmıştı. Okullar açıldı, ancak bazı çocukların okul yerine hala tarlalarda olduğunu görüyoruz? Bununla ilgili ne söylemek istersiniz?" sorusu üzerine, bunun Türkiye'nin çok eski ve köklü sorunlarından biri olduğunu vurguladı.

Bakan Dinçer, şöyle devam etti:

"Bu konuda bir ihmal varsa, doğrusu ben onun hesabını ilgililere sorarım. Çünkü okul çağındaki bütün çocuklarımızın okula gitmesi bizim için esastır ve o çocukların eğitimi ve sorumluluğu da bizim üzerimizdedir. Bunun başka bir mazereti olmamalı. Ebeveynler bu konuda hassas davranmalılar, ama ondan da önemlisi yerel yöneticilerimizin bu konudaki sorumluluklarını yerine getirmelerini ben özellikle rica ediyorum."

"Yerleştirme sistemini tamamen değiştireceğiz"

Bir gazetecinin, "Anadolu liselerinde hala 8 bin boş kontenjan olduğu, özel okullara kayıt yaptıran öğrencilerin, özel okullardaki kayıtlarını silmedikleri için bazı yedekte bekleyen öğrencilerin mağdur durumda olduğu söyleniyor. Siz durumu nasıl değerlendiriyorsunuz? Birtakım tedbirler veya ek kayıt süresi gündeme gelebilir mi?" sorusu üzerine Dinçer, maalesef 8 bin civarında açık kontenjan kaldığını söyledi. Dinçer, "Yeni bir ek kayıt hakkı tanımayacağız, yeni bir program başlatmayacağız" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Dinçer, "Önümüzdeki yıl yerleştirme sistemlerini bütünüyle değiştireceğiz. Tekrar tekrar yerleşmelerin olduğu programı, farklı bir yöntemle deneyeceğiz" şeklinde konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir