Lodos İstanbul'u vurdu

Şiddetli lodos dün gece İstanbullara zor anlar yaşattı. Hem kara hem deniz hem de hava yolu ulaşımında aksamalar yaşandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul'u dün etkisi altına alan ve akşam saatlerinde şiddetini artıran lodos, İstanbullulara zor bir gece yaşattı. Reklam panosunun düştüğü D-100 karayolunun Edirne istikametinde 2 şerit trafiğe kapatıldı.Beşiktaş Kabataş sahilinde fırtına nedeniyle bir yat Kadıköy-Adalar iskelesinde önünde battı 8 kişi kurtarıldı. Hava ulaşımında ise aksamalar yaşandı. Devam eden şiddetli rüzgar nedeniyle bugün gerçekleştirilecek bazı BUDO seferleri iptal edildi.

Pano uçtu, yol trafiğe kapandı

D-100 karayolu Mecidiyeköy mevkisi Edirne istikametinde reklam panosu şiddetli rüzgar nedeniyle yola devrildi. 

Gökdelen inşaatı önünde, yola bitişik haldeki panonun devrilmesiyle meydana gelen kazada ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza nedeniyle D-100 karayolunun Edirne istikametinde 2 şerit trafiğe kapatıldı.

mecidiyekoy.jpg

Güvenlik önlemleri alınarak panonun çekiciler yardımıyla kaldırılmasının ardından iki şerit yeniden trafiğe açıldı.

Fırtına nedeniyle yat battı: 8 kişi kurtarıldı

Beşiktaş Kabataş sahilinde fırtına nedeniyle bir yat Kadıköy-Adalar iskelesinde önünde battı. Yattaki 3 mürettebat ve 5 yolcu Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

Fırtına nedeniyle Kadıköy-Adalar iskelesine çarpan özel bir yat önce kontrolden çıktı.

besiktas.jpg

Yat ardından su alarak batmaya başladı. Yat içerisinde bulunan 3 mürettebat ve 5 yolcu olay yerine gelen Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

İskeleye bağlanan ve su almaya başlayan yat battı.  Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Şiddetli rüzgar uçuşları da vurdu

İstanbul'da etkisini artıran rüzgar nedeniyle hava trafiğinde bazı aksamalar yaşandı. Atatürk Havalimanı'na inecek bazı uçaklar, hava koşulları nedeniyle çevre havalimanlarına yönlendirildi.

Bazı seferlerde ise gecikmeler meydana geldi.

ucak-004.jpg

THY'nin Lizbon-İstanbul seferini yapan Boeing-777 tipi uçağı saat 18.05'te Atatürk Havalimanı'na iniş yapmaya başladığı sırada, şiddetli poyraz nedeniyle pisti pas geçmek zorunda kaldı. Havada tur atan uçak, saat 21.45'te Atatürk Havalimanı'na sorunsuz iniş yaptı.

Katar Havayolları'nın Doha-İstanbul seferini yapan Airbus-330 tipi uçağı ise şiddetli rüzgar nedeniyle pisti pas geçince, yakıt kritiğine girdi. Bu durum üzerine uçak Ankara Esenboğa Havalimanı'na yönlendirildi. Sorunsuz şekilde Esenboğa Havalimanı'na iniş yapan uçak, yakıt aldıktan sonra Atatürk Havalimanı'na saat 22.45'te sorunsuz şekilde iniş yaptı.

BUDO sefeleri iptal

Bursa Deniz Otobüsleri'nin (BUDO) seferlerinden bazıları, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi. 

Bursa Ulaşım Toplu Taşım İşletmeciliğinden (BURULAŞ) yapılan açıklamaya göre, saat 09.00 ve 12.00'deki Bursa (Mudanya)-İstanbul (Kabataş), 09.30'daki Armutlu (İhlas)-İstanbul (Kabataş), 10.45 ve 12.30'daki İstanbul (Kabataş)-Bursa (Mudanya) seferleri gerçekleştirilemeyecek. 

Aynı gerekçeyle BUDO'nun saat 07.00'deki Bursa (Mudanya)-İstanbul (Kabataş) ve 08.00'deki İstanbul (Kabataş)-Bursa (Mudanya) seferleri de yapılamadı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir