Londra ve Toronto birleşiyor

Enerji ve maden konusunda dünyanın en büyük borsa operatörü olacak yeni grubun Londra ve Toronto'da olmak üzere iki merkezi bulunacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - 210 yıllık borsa operatörü Londra Borsası (LSE), Toronto Borsası operatörü TMX'i 3,2 milyar dolar (2,34 milyar euro) bedelle satın almak üzere anlaştı.

Birleşme, her iki grubun yönetim kurulunca oy birliğiyle kabul edildi.

Satın almanın ardından iki şirketin birleşmesiyle oluşacak yeni şirkette LSE'nin payı yüzde 55, TMX'in ise yüzde 45 olacak. Birleşme sonrası enerji ve maden konusunda dünyanın en büyük borsa operatörü olacak yeni grubun Londra ve Toronto'da olmak üzere iki merkezi bulunacak.

Yeni grubun başkanının TMX'in üst yöneticisi (CEO) Thomas Kloet, CEO'sunun ise LSE'nin üst yöneticisi Xavier Rolet olacağı ifade ediliyor.

Her iki şirket de birleşme sonrası oluşacak yeni grubun hacmiyle ilgili değerlendirme yapmadı ancak TMX'in halihazırda değerinin 3 milyar dolar, LSE'nin ise 3,25 milyar dolar olduğu belirtiliyor.

Birleşmenin ardından yeni grubun, yaklaşık değeri 5,8 trilyon dolar olan 6 bin 700'den fazla şirketle dünyanın en büyük listesini oluşturacağı kaydediliyor. Birleşmenin ikinci yılında grup, 56 milyon dolar tasarruf yapmayı bekliyor.

LSE, 30 Eylülde sona eren mali 2009-2010 mali yılında 1,03 milyar dolar, TMX ise 636 milyon dolar kar açıklamıştı.

Açıklamanın ardından LSE hisselerinde yüzde 7,6, hisse başına 960 peni artış kaydedildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir