Lula'nın adayı önde

Brezilya'daki devlet başkanlığı seçiminin ilk turunda, Dilma Rousseff yüzde 43.62 ile seçimi önde götürüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BRASİL-  Devlet başkanlığı ve genel seçimlerin yapıldığı dünyanın en kalabalık dördüncü ülkesi Brezilya'da, devlet başkanlığı seçiminin ilk turunda, mevcut başkan Luiz Inacio Lula da Silva'nın desteklediği Dilma Rousseff'in yüzde 43.62 ile seçimi önde götürdüğü bildirildi.

Üst seçim kurulu, oyların yüzde 51'inin sayımı sonucunda, Dilma Rousseff'in yüzde 43.62 ile seçimi önde götürdüğünü, Rousseff'in en önemli rakibi sosyal demokrat Jose Serra'nın yüzde 34.9 ile ikinci sırada yer aldığını, çevreci Marina Silva'nın ise oyların yüzde 20.31'ini aldığını açıkladı.

Bu arada GloboNews kanalının yayınladığı sandık çıkışı sonuçlarında ise, Dilma Rousseff'in ilk turda oyların yüzde 51'ini alarak seçimi kazandığı belirtildi.

Anayasa gereği aralıksız üçüncü kez devlet başkanı olamayan Lula da Silva'nın halefi olarak gösterdiği 62 yaşındaki eski solcu militan Dilma Rousseff'ın ülkenin ilk kadın devlet başkanı olması bekleniyor.

Devlet başkanlığı ve valilik seçimlerinde hiçbir aday yüzde 50 oranında oy alamazsa, 31 Ekimde seçimlerin ikinci turu yapılacak.

 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir