LYS sonuçları yarın cepte

Vodafone, Avea ve Turkcell, LYS yerleştirme sonuçlarını öğrencilere SMS ile ulaştıracak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - ÖSYM işbirliği ile gerçekleştirilen "Mobilöğren ÖSYM Mobil Bilgi Servisi" sayesinde LYS yerleştirme sonuçları öğrencilerin cep telefonlarına ulaşacak.

Vodafone, Avea ve Turkcell abonelerinin ÖSYM'nin açıklayacağı YGS ve LYS yerleştirme sonuçlarını öğrenebilecekleri servisten yararlanmak için, "KAYIT" yazıp boşluk bırakmaları ve TC Kimlik Numaralarını 3366'ya SMS göndermelerinin yeterli olduğu belirtildi.

ÖSYM Mobilöğren ile "Otomatik Bilgilendirme" ve "Sorgulama" olarak iki ayrı şekilde verilen hizmetin, adayların sonuçlara tek bir kayıt ile güvenilir, hızlı ve kolay biçimde ulaşmalarının sağlandığı dile getirilen açıklamada, yerleştirme sonuçlarının açıklanmasından önce "KAYIT" yazıp bir boşluk bırakarak T.C. Kimlik Numarasıyla servise kaydolan adayların, otomatik bilgilendirme yöntemiyle yerleştirme sonuçlarını ÖSYM tarafından açıklandığı anda gönderilen mesajlarla öğrenebildikleri kaydedildi.

Açıklamada, sorgulama yönteminde ise, sonuçların açıklandığı gün adayların "YER" yazıp bir boşluk bırakmaları ve TC Kimlik Numaralarını yazarak 3366'ya mesaj göndermelerinin yeterli olduğu belirtildi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir