Maaşlarını alamayan futbolcular, maça başlamadı

İspanya'da yaklaşık 3 aydır maaşlarını alamayan Racing Santander takımı futbolcuları, İspanya Kral Kupası çeyrek final karşılaşmasında sahaya çıkmalarına karşın maça başlamadılar

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MADRİD  - Futbolda İspanya Kral Kupası çeyrek final karşılaşması ilginç bir protestoya sahne oldu. İspanya'nın köklü kulüplerinden olan 3. lig ekiplerinden Racing Santander'de 6 aydır maaşlarını alamayan futbolcular ve teknik heyet, taleplerine karşılık verilmemesi üzerine Real Sociedad maçını oynamadı.

Maçın başlama saatinde Racing ve Real Sociedadlı futbolcular, Sardinero Stadı'nda sahaya çıkarken, hakemin başlama düdüğünün ardından Racingli futbolcular, topa vurmayı reddederek, saha ortasında toplandı. Maçın hakemi Gil Manzano, bu durum üzerine Racing takım kaptanı Mario Fernandez ile konuşup, maçı durdurdu. Racingli futbolcular da hakem, Real Socedadlı futbolcular ve taraftarları selamlayarak, soyunma odasına gitti.

İspanyol televizyonunda Racing Teknik Direktörü Paco Fernandez ve 2 futbolcunun maç öncesinde hakemle konuşarak, protestodan haberdar ettikleri iddia edildi.

Kral Kupası çeyrek final ilk maçında Real Sociedad, Racing Santander'ı 3-1 yenmişti. Racing Santander'ın hükmen yenik kabul edilmesi durumunda yarı finale yükselecek Real Sociedad'ın bu turdaki rakibi Barcelona olacak.

İspanya Futbol Federasyonunun kurallarına göre Racing'e ayrıca 6 bin avro para ve gelecek sezon Kral Kupası'ndan men cezası verilebileceği de bildirildi.

Dernekten futbolculara destek

Öte yandan İspanyol Futbolcular Derneği (AFE) Başkanı Luis Rubiales, Racingli futbolcuların kararına destek verdiklerini açıkladı. Eleştiri oklarının yöneltildiği Racing Kulübü Başkanı Angel Lavin ise stada gelmedi.

İspanya Kral Kupası'nda Racing olayına benzer tek örnek, 2000 yılında yaşandı. Kupanın yarı final maçında Atletico Madrid ile karşılaşan Barcelona, ''yeterince oyuncuya sahip olmadığı'' gerekçesiyle sahaya 10 futbolcu ile çıkmış ve maç oynanmamıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir