Macaristan Havayolları'na biri Türk, iki şirket talip oldu

Macaristan Kalkınma Bakanı Fellegi, MALEV'i Türkler ve Amerikalılar'ın satın almak istediğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Volkan ÖZSOY
İSTANBUL - Macaristan Kalkınma Bakanı Tamas Fellegi, Macar medyasına yaptığı açıklamada, MALEV'in önümüzdeki yıl devletin elinden çıkarılacağını, MALEV'i Türkler ve Amerikalılar'ın satın almak istediğini söyledi. Macar Bakan Fellegi, hem Türkler'le, hem de Amerikalılar'la konu ile ilgili toplantıların yapılmasına başlandığını, MALEV'in tamamen satılmaması halinde Türkler ya da Amerikalılar'la ortak şirket kurularak çalıştırılabileceğinin de gündemde olduğunu söyledi.
Fellegi, MALEV'in yüzde 5'inin halen Rus Kalkınma Bankası‘nın elinde olduğunu, ancak Macar ve Rus başbakanlarının yapacakları toplantının ardından yüzde 5 hissenin de Macaristan'a geçeceğini açıkladı.
Macar Bakan, MALEV'i satın almak isteyen Türk şirketinin adını açıklamasının şimdilik söz konusu olamayacağını belirtti. DÜNYA'nın sektör içinden edindiği bilgilere göre ise adı resmen açıklanmayan bu Türk havayolu şirketini Pegasus olduğu öğrenildi.
Yakında halka arz edilecek şirketin marka değerini yükselterek, aktiflerini artırma amacıyla bu satın alma operasyonuna sıcak baktığı iddialar arasında yer alıyor. Pegasus ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.
Haberin ayrıntıları bugünkü DÜNYA Gazetesi'nde
Bu konularda ilginizi çekebilir