Maçların özetleri Avea 'Lig Paketi'nde

Avealılar tüm takımların maçlarının özet görüntülerini maçlardan sonra cep telefonlarından ilk hafta ücretsiz olarak izleyecekler.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Avea, 2010-2011 lig sezonundaki tüm takımların maçlarının özet görüntülerinin maçlardan 45 dakika sonra cep telefonlarından izlenmesini sağlayacak "Lig Paketi"ni hizmete sundu.

Avea Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hakan Kaplan, paketin tanıtıldığı basın toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye liginin ilk başlama vuruşunun 51 yıl önce yapıldığını, 51 yıldan bu yana aynı ligde top koşturan takımların üç büyükler olduğunu belirterek, Türkiye'de 2000'li yıllardan itibaren futbolun marka değerinin keşfedilmeye başlandığını söyledi.

Sponsorluklar dışında 2009 yılında Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'un ardından Beşiktaş ile de işbirliğine giderek dört büyüklerin mobil iletişim alanında kendi markaları ile hizmet vermeye başlamalarını sağladıklarını anımsatan Kaplan, mobil sanal operatörlük öncesi mobil telekomünikasyon işbirliği kapsamında Fenercell, GSMobile, Trabzoncell ve Kartalcell lansmanlarını yaptıklarını, şu anda kulüp markalı hatlar ile toplamda 610 binin üzerinde taraftara hizmet verdiklerini söyledi.

2008 yılından bugüne kadar futbol paketi kullanıcılarına toplam 5 milyon liralık kontör/dakika hediye ettiklerini belirten Kaplan, 5 milyon lira değerindeki kartların yaklaşık 10 futbol sahasını kaplayacak ölçüde olduğunu kaydetti.

Bugünden itibaren sunacakları "Lig Paketi" ile Avealıların tüm takımların maçlarının özet görüntülerini maçlardan sonra cep telefonlarından ilk haftada ücretsiz olarak, sonrasında da haftalık 1,5 liraya izleyebileceğini anlatan Kaplan, 3 dakikalık paket ile abonelerin sadece golleri değil, maçların tartışmalı ve önemli pozisyonlarını da seyredebileceklerini ifade etti.

Görüntüler yorum ile sunulabilir

Kaplan, birkaç hafta sonra belli yorumcularla yapacakları anlaşmalar çerçevesinde görüntüleri yorum ile de sunabileceklerini, özet görüntüleri yaptıkları lisans sözleşmesi kapsamında maçın bitiminden 45 dakika sonra verme hakları bulunduğunu, paketten piyasada olan stream destekli cep telefonları ile faydalanılabileceğini bildirdi.

Kaplan, tüm dünyada cep telefonlarında katma değerli servislerin kullanım oranının yüzde 5-10 arasında olduğuna dikkati çekerek, "Türkiye'de futbol çok yaygın, ilgi çeken bir alan olduğu için Lig Paketinde oranın üst sınıra yakın olacağını düşünüyorum. Bizim yaklaşık 1,5 milyon abonemiz düzenli olarak 3G kullanıyor. 3G'nin desteğiyle bu projeden faydalanacak olan kullanıcı sayısının milyonu aşmasını bekliyorum. Yani sürenin sonunda milyonun üzerinde kişinin bundan faydalanacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Arşiv görüntüleri de izlenebilecek

Avea Ürün ve Servis Geliştirme Departman Müdürü Yiğit Çamcı da özet görüntülerin maçın bitiminden 45 dakika sonra cep telefonundan gönderilecek link ile izlenebileceğini, Lig Paketi üyeliğinin "LIG" ve takım adı yazıp 9045'e gönderilerek başlatılabileceğini, paket kapsamında tüm takımların 2010-2011 sezonunda oynanmış maçların videolu arşivine ve haftanın maçlarının içeriklerine Lig Paketi wap sayfasından ulaşılabileceğini, paketin wap sayfasının "wap.avea.com.tr"de spor linki altında yer aldığını bildirdi.

Çamcı, Lig Paketi üyelerinin ayrıca Bank Asya 1. lig maçlarının özet görüntülerini de izleyebileceğini kaydetti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir