Made in Antalya geliyor!

Antalya'nın sanayi kuruluşu Levent Kimya başta olmak üzere, kentte marka yaratan sanayici 'turizm'in tanınırlığı kadar sanayisinin de bilinmesi için harekete geçti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Handan Sema CEYLAN

ANTALYA - Türkiye'ye gelen her 3 turistten birinin adresi olmasıyla turizmin, sera ürünlerinin yüzde 60'ını karşılamasıyla tarımın başkenti olan Antalya, en büyük markalarından 'Altın Portakal'ın ardından sanayisini de marka yapmak için harekete geçti.

Kentin Türkiye genelinde tanınmış birçok markası bulunuyor. Kireç çözücüsüne koyduğu 'Porçöz' ismiyle bütün Türkiye'de kireç çözücünün bu adla anılmasını sağlayan Levent Kimya bunlardan biri. Antalya'da soğutma sektöründe faaliyet gösteren Cantek, kapı üreticisi AGT, Topkapı rakısının üreticisi Antalya Alkollü İçecekler, kimya sektöründe faaliyet gösteren Günsu, bir günde ev kurabilen ADOPEN ve Cubo gibi birçok marka bulunuyor.

2010 marka yılı ilan edildi

DÜNYA'nın 30'uncu yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Anadolu 2010/Üreten Kentler Anlatıyor" yazı dizisinin 7'nci durağı Antalya, 2010'u "marka yılı" olarak ilan etti. Şimdi Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), hem kentin sanayici kimliğine vurgu yapmak hem de 'Antalya' markası ile ürünleri desteklemek için bir 'üst marka uygulaması'na gitmeye hazırlanıyor.

"Artık sanayi konuşacağız" diyen ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, "Ürününü marka yapmak isteyene sıkı bir eğitim veriyoruz. Bu kapsamda da 'Antalya'yı üst marka haline getireceğiz. Ürünün üstüne 'bu ürün Antalya'da üretilmiştir' yazacağız. Yani her ürün 'made in Antalya' ile güçlenecek" dedi.

Haberin ayrıntıları bugünkü DÜNYA Gazetesi'nde

 

Bu konularda ilginizi çekebilir