Madencilere son görev

Ermenek'teki maden faciasının 38. gününde ocakta mahsur kalan son 5 işçinin cansız bedenlerine ulaşıldı. 5 işçi için Nezahat-Ahmet Keleşoğlu Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Karaman'ın Ermenek ilçesinde 28 Ekim'de yaşanan maden faciasının ardından cansız bedenlerine ulaşılan son 5 işçi için cenaze töreni düzenlendi.

Ermenek'te kömür ocağında 28 Ekim'de meydana gelen su baskını nedeniyle 18 işçi mahsur kalmış, arama kurtarma çalışmaları kapsamında 6 Kasım'da 2, 17 Kasım'da 2, 18 Kasım'da 6, 29 Kasım'da 2, 2 Aralık'ta de 1 işçinin cansız bedenine ulaşılmıştı. Dün facianın tam 38. gününde mahsur kalan son 5 işçinin de cansız bedenlerine ulaşıldı. 

33-010.jpg

Türk bayrağına sarılı tabutlar, burada törenin düzenleneceği alana konuldu. Bu sırada işçi yakınları, tabutlara sarılarak gözyaşı döktü. İşçilerden Ali Haznedar'ın tabutunun üzerine madenci bareti ve bebeğine ait patik konulduğu görüldü.

Bu sırada işçilerden Mehmet Özcan'ın 10 yaşındaki oğlu Hüseyin Özcan ve bazı işçi yakınları baygınlık geçirdi. Özcan ve fenalık geçiren diğer işçi yakınlarına, sağlık görevlileri müdahale etti.

Karaman Müftüsü Nuri Değirmenci, tören öncesi yaptığı konuşmada, işçilerin şehit hükmünde olduğunu belirterek, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in daha önceki toplu cenaze namazında yaptığı iş güvenliğiyle ilgili konuşmasını hatırlattı.

Cuma namazının ardından, cami önünde 5 işçi için ayrı ayrı cenaze namazı kılındı.

Kılıçdaroğlu da orada

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kömür ocağında su basması sonucu hayatını kaybeden işçilerin cenazesine katılmak üzere Ermenek'e geldi. Kazancı beldesindeki ziyaretlerinin ardından bir kahvehanede vatandaşlarla sohbet etti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir