Madende yangın sürüyor, ümitler azaldı

Madende mahsur kalanların sayısını vermenin şu an için doğru olmadığını ifade eden Yıldız, "Madenden çıkmadan içeride kaç işçi olduğuna dair sayı vermeyeceğiz. Şirketin açıkladığı rakamları yaklaşık biliyoruz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Manisa’nın Soma ilçesindeki maden faciasının ardından bölgede bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bu sabah bir kez daha basının karşısına çıktı ve ölü sayısının 201 olduğunu yineledi.

Sabah yaptığı açıklamanın ardından bir kez daha gazetecilerin karşısına çıkan Yıldız, madende yangının sürdüğünü söyledi. Yıldız, kurtarma faaliyetleri ile ilgili ümitlerinin azaldığını, son noktaya kadar çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.

Bakan Yıldız, şu ana kadar ölü sayısını 201 olduğunu, vefat eden 72 işçinin otopsisinin tamamlandığını ve cenaze işlemlerine başlanacağını belirtti.

Madende mahsur kalanların sayısını vermenin şu an için doğru olmadığını ifade eden Yıldız, "Madenden çıkmadan içeride kaç işçi olduğuna dair sayı vermeyeceğiz. Şirketin açıkladığı rakamları yaklaşık biliyoruz" diye konuştu.

Yıldız, kurtarılan madenci sayısının ilk safhada çıkarılan madencilerin sayısı olduğunu kaydetti.

Bakan Yıldız, ulusal yas ilanı ile ilgili de "Sayın Başbakanımız geldiğinde kendisine sunacağız. Birazdan da kendisiyle görüşeceğim. Ondan sonra arkadaşlarla bu konuyu irdeleyeceğiz" diye konuştu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir