Mahalle afet gönüllüleri bilinçlendiriyor!

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - İstanbul Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği'nin (İstanbul MAGDER), deprem konusundaki farkındalığı artırmak üzere gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında, ilköğretim okulları ve liselerde tamamen gönüllü eğitmenler tarafından gerçekleştirdiği Temel Afet Bilinci Eğitimleri devam ediyor. 
 
Bakırköy, Bağcılar, Küçükçekmece, Avcılar, Beykoz, Fatih, Zeytinburnu ve Silivri ilçelerinde başlayan eğitimler için yapılan planlamaya durmaksızın yeni okulların eklendiğini belirten İstanbul MAGDER Başkanı Hüseyin Karadayı, afet bilinci eğitiminin ilköğretim ve lise düzeyinde alındığı takdirde etkili olduğunu ve olumlu davranış değişikliğine yol açtığını belirtti. Karadayı, dernek olarak afet bilinci konusunda yetişkin eğitimleri de verdiklerini ancak ağaç yaşken eğilir misali çocuk eğitimlerinin Türkiye'nin afet konusundaki gelecek seçimlerini daha bilinçli yapmasını sağlayacağına gönülden inandıklarını söyledi.
 
Afetin zararlarını en aza indirmek için afet öncesi, sırası ve sonrasında yapılabilecekler konusunda bilinçlendirici bir eğitim olan Temel Afet Bilinci Eğitimi 2 saat sürüyor ve katılımcılara teorik ve pratik bilgiler veriliyor. Öğrencilerin sınıflar halinde alındıkları eğitimde yaş grubuna uygun sunumlar ve anlatım biçimleri sınıf öğretmenleri eşliğinde uygulanıyor. Eğitimin sonunda yapılan tahliye tatbikatı ile öğrenciler bir deprem esnasında ne yapacaklarını ve sonrasında okulu nasıl terk edecekleri konusunda birebir uygulama yapma imkanı buluyor. 
İlçe Kaymakamlıkları ve Milli Eğitim Müdürlükleri ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilen çalışmada Yılbaşından bugüne 40-50şer kişilik gruplar halinde toplamda 10,000'ni aşkın kişiye eğitim verildi. İstanbul Mahalle Afet Gönüllüleri eğitmenlerinin İstanbul MAGDER organizasyonuyla yürüttüğü bu proje özverili gönüllüler tarafından hiç bir ücret alınmadan gerçekleşiyor.