Mahalle kavgasında bir kişi öldü

Mersin'de "Cono" aşiretine mensup kişilerle vatandaşlar arasında çıkan kavgada 41 kişi yaralandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MERSİN - Mersin'de bir mahallede vatandaşlar arasında çıkan kavgada bir kişi öldü, aralarında polislerin ve 1 gazetecinin de bulunduğu 41 kişi yaralandı. Kavgada 10 ev yakıldı, 2 otomobil de ateşe verildi.

 

Alınan bilgiye göre, Çilek Mahallesi'nde "Cono" aşiretine mensup kişilerle vatandaşlar arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı. Kısa sürede kavgaya dönüşen ve pompalı av tüfeğinin kullanıldığı tartışma sırasında gruptakiler birbirlerine taş ve sopalarla saldırdı. Kavga sırasında bir kişi öldü, 7 polis memuru ve bir gazetecinin de aralarında bulunduğu 41 kişi yaralandı. Yaralanan gazetecinin DHA muhabiri Mustafa Ercan olduğu öğrenildi.

İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, yaralıların 112 Acil Servis ekipleri ve özel araçlarla kaldırıldıkları hastanelerde tedavilerinin sürdüğünü kaydetti. Öte yandan, vatandaşlar, aşiret mensubu kişilerin uyuşturucu ticareti ve fuhuş gibi yasadışı olaylar nedeniyle mahallenin huzurunu kaçırdıklarını, kavganın da bu yüzden çıktığını iddia etti.

Gerginlik sırasında park halindeki 2 otomobil ateşe verildi. Araçlardaki yangın, Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı'ndan (TOMA) sıkılan suyla kontrol altına alındı. İki otomobil de kullanılamaz hale geldi.

Bu arada, aşiret mensuplarına ait olduğu iddia edilen yaklaşık 10 evdeki eşyalar, kavgaya karışan bir grup tarafından sokak ortasına çıkartılıp kırıldı. Ardından bu evler yakıldı. Çıkan yangın, TOMA'dan sıkılan suyla kontrol altına alınırken, bazı evlerde büyük hasar oluştu. Yangını çıkaran grup, söndürmeye çalışan ekiplere tepki gösterdi.

Kavganın nedeni internet kafe

Alınan bilgiye göre, gerginliğin yaşandığı sokaklardaki yakılan otomobiller ile evlerde inceleme başlatan polis ekipleri, çalışmalarının önemli bölümünü tamamladı. Yakılan 3 otomobil Emniyet Müdürlüğüne ait otoparklara çekildi.

Bu arada, aşiret mensubu ailelerin önlem amaçlı mahalleden uzaklaştırılarak, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne götürülmesinin ardından geceyi bir kamu kurumuna ait dinlenme tesisinde geçirecekleri öğrenildi. Ailelerin daha sonra ise başka bir mahalleye taşınması için çalışma başlatıldığı duyumu alındı.

Ayrıca mahalledeki bir internet kafeye, aşiret mensubu 2 çocuğun öğle saatlerinde gelerek bir bilgisayarı kullandıkları bildirildi. 1 saatliğine bilgisayar başına oturan çocukların, sürenin dolmasının ardından işyeri sahibi tarafından uyarıldığı, çocukların da buna itiraz ettiği iddia edildi. Çocuklar ile adı açıklanmayan işyeri sahibi arasında çıkan tartışmanın daha sonra çocukların yakınlarının da dahil olmasıyla büyüdüğü ileri sürüldü. Tarafların birbirine tokat atmasının ardından da mahallede gerginliğin çıktığı, aşiret mensubu ailelerle, mahalledeki vatandaşlar arasında da zaman zaman hırsızlık ve fuhuş gibi yasa dışı olaylar nedeniyle tartışmaların yaşandığı bildirildi.

 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir