Mahkeme kapısında sıraya girdiler

Erdoğan, "12 Eylül halk oylaması öncesinde ittifak halinde bize muhalefet edenler, mahkeme kapısında sıraya girdiler" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin il başkanları toplantısında, bugün görülmeye başlanan 12 Eylül Davası ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

12 Eylül’deki referandum öncesinde muhalefetin yaptığı eleştirileri hatırlatan Erdoğan, "İttifak halinde bize muhalefet edenler, bize hakaret edenler, bizi yalan söylemekle itham edenler, bugün bütün söylediklerini yuttular ve şu anda mahcup olacaklarına inanmıyorum, ama mahcup bir eda ile mahkeme kapısında sıraya girdiler" dedi.

12 Eylül 2010 tarihinde yapılan referandum öncesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı değerlendirmeleri hatırlatan Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun konuyla ilgili olarak, "Geçici 15. maddenin kaldırılmasıyla Kenan Evren ve arkadaşları yargılanamaz", "Başbakan, halka doğruları söylemiyor", "Kendi liderleri, kendi tabanını kandırıyor" ve "Hesap sorabilirler mi? Hayır" dediğini söyledi. Başbakan Erdoğan, "12 Eylül halk oylaması öncesinde bunları söyleyen CHP Genel Başkanı, şu anda ne yapıyor? 12 Eylül Davası'na müdahil olmak üzere sıraya girmiş durumda. Akşam farklı, sabah farklı. Bunlar böyle" dedi.

Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin halk oylaması öncesinde, "12 Eylül'ü yargılayamazlar", "Bu bir kandırmaca", "Unutulmamalıdır ki 12 Eylül 1980'de hukukun boğazına yağlı urgan geçiren vicdansızlarla 12 Eylül 2010 tarihinde adaletin terazisini kıran bozguncu zihniyetin aynı alanda kümelendiklerini ve benzer hedefler taşıdıklarını bir gün herkes görecek ve mutlaka idrak edecektir" dediğini hatırlattı.

Erdoğan, "Bunları söyleyen Sayın Bahçeli ve partisi MHP şu anda 12 Eylül Davası'na müdahil olmak için o da sırada. Başkalarına idrak çağrısı yapıyorlardı. Belli ki kendileri idrak etmişler. Günaydın" diye konuştu.

BDP'nin de boykot bildirilerinde, "AK Parti'nin 12 Eylül ile hesaplaşacağız söylemi yalanların en büyüğüdür" dediğini bildiren Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:
"Kimin yalan söylediğini de bugün artık milletimin ve BDP seçmeninin takdirlerine havale ediyorum. İşte gün bugündür. Söyledik mi söylemedik mi? Biz ne söylediysek arkasında duruyoruz. Çünkü biz ne dedik yola çıkarken? Ne aldanan, ne aldatan olacağız...

12 Eylül halk oylaması öncesinde ittifak halinde bize muhalefet edenler, bize hakaret edenler, bizi yalan söylemekle itham edenler bugün bütün söylediklerini yuttular ve şu anda mahcup olacaklarına inanmıyorum, ama mahcup bir eda ile mahkeme kapısında sıraya girdiler. Şu anda salon dolu ve şöyle bini aşkın kişi de mahkemenin önünde bu süreci izliyorlar. Bunlar sadece bize değil, millete karşı da kendi tabanlarına karşı da mahcuplar. Bugün bir kez daha anlaşılmıştır ki AK Parti'nin yolu milletin yoludur" dedi.

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir