Mahkemelik akademisyenleri hakim barıştırdı

Konya'da, Doç. Dr. Sevgi Şener ile sokaktaki hayvanlara bozuk gıda verdiği ve köpeğinin ölümünden sorumlu tuttuğu Prof. Dr. Sevim Karaaslan arasında çıkan tartışma, mahkemeye taşındı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

KONYA - Konya'da hayvanlara bozuk gıda verdiği ve köpeğinin ölümüne neden olduğu iddiasıyla Doç. Dr. Sevgi Şener ile Prof. Dr. Sevim Karaaslan arasındaki tartışma mahkemelik oldu. Hakim, "İkiniz de akademisyensiniz. Üstelik komşusunuz" diyerek, tarafları barıştırdı.
 
Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sevgi Şener, köpeğinin ölümünden sorumlu tuttuğu ve sokak hayvanlarına bozuk gıda verdiği iddiasıyla, Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Pediatri Çocuk Kardiyoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sevim Karaaslan ile tartıştı.
 
Daha sonra her iki taraf birbirleri hakkında "yaralama" ve "hakaret" iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. 7. Sulh Ceza Mahkemesi'nde Şener ve Karaaslan hakkında "basit yaralama" ve "basit hakaret" suçlarından dava açıldı.
Bugün görülen davanın duruşmasına, Şener ve Karaaslan katıldı.
Şener, savunmasında, kendisinin en ufak bir fiziksel temasta bulunmadığını söyledi. Kendisine hakaret edildiğini ve fiziksel şiddete maruz kaldığını öne süren Şener, "Mahkemede olmaktan ve birilerini üzmekten mutlu değilim" dedi.
Hakim Sadettin Kepenek, Şener'e, şikayetçi olmaya devam edip etmeyeceğini sordu. Bunun üzerine Şener, "Olayı uzatmamak için karşı taraf benden şikayetçi değilse ben de şikayetçi değilim" diye konuştu.
Şikayetçi olup olmadığı sorulan Karaaslan ise "Ben şikayetçiyim. Bu davadan aklanmak istiyorum" diye karşılık verdi.
 
Taraflar barıştı, dava düştü
 
Bunun üzerine Şener, kendisinin de şikayetinin devam ettiğini kaydetti.
Sevim Karaaslan savunmasında, şiddete ve hakarete maruz kaldığını iddia etti.
Kendisine "katil" dendiğini öne süren Karaaslan, "Ben kimsenin köpeğine bir şey yapmadım. Ben sokak hayvanlarının beslenmesine her ay en az 3 bin lira masraf yapıyorum. Onlara nasıl bozuk gıda veririm. Suçlamaları kabul etmiyorum" diye konuştu.
Hakim Kepenek'in, "İkiniz de akademisyensiniz. Üstelik komşusunuz. Şikayetçi misiniz?" diye tekrar sorması üzerine Karaaslan şikayetinden vazgeçtiğini, ancak yapılan haksız ithamların kendisini çok üzdüğünü ifade etti.
Her iki taraf hakkında da açılan "basit yaralama" ve "basit hakaret" davası, tarafların şikayetlerini geri çekmeleri üzerine düştü.