Mahkumlar cezaevinden kaçtı

Depremde duvarı yıkılan Van M Tipi Kapalı Cezaevi'nden 150 mahkum kaçtı, 50'si paniğe kapılıp kaçtıklarını söyleyerek cezaevine geri döndü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

VAN - Van'daki depremde zarar gören Van M Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki bazı mahkumlar, duvarı yıkılan cezaevinden kaçtı. Kaçan mahkumlardan 50'si paniğe kapılıp kaçtıklarını söyleyerek cezaevine geri döndü.

Bu arada Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Sefa Mermerci, deprem sonrası Van M Tipi Cezaevi yönetimi tarafından bahçeye çıkarılan tutuklu ve hükümlülerden bazılarının ailelerine ulaşmak için yıkılan bahçe duvarından dışarı çıktığını, bir süre sonra büyük bir bölümünün geri döndüklerini bildirdi.

Cezaevi dışına çıkan tutuklu ve hükümlülerin bazı basın yayın organlarında yer aldığı kadar çok olmadığını bildiren Mermerci, aileleriyle irtibata geçenlerin bir kısmının tekrar cezaevine döndüğünü, dönüşlerin devam ettiğini belirtti.

"Terör suçlusu firar etmedi"

Bilgisayar sistemleri çalışmadığı için şu ana kadar cezaevinden ayrılanların ve dönenlerin sayısının tespit edilemediğini kaydeden Mermerci, "İddia edildiği gibi yüzlerce kişi değil çok az sayıda kişidir. Ayrıca bu cezaevinde terör suçlusu yoktur. Adi suçlardan ceza alan ve tutuklananlar M tipi cezaevindedir. Hiçbir terör suçlusu firar etmemiştir" dedi.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Mermerci, deprem sonrası cezaevine gelen ailelerin de tutuklu ve hükümlü yakınlarıyla görüştürüldüğünü sözlerine ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir