Malatya Tanıtım Günleri bu yıl İstanbul'da

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MALATYA'DAN / Nida YANGÖZGÜL

nida.yangozgul@dunya.com

Son birkaç yılda ilin tanıtımına daha da önem veren Malatya kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Malatya Tanıtım Günleri organizasyonunu İstanbul'da gerçekleştirecek. 26-29 Mayıs 2011 tarihlerinde İstanbul CNR EXPO Fuar Merkezi'nde organize edilecek Malatya Tanıtım Günleri'nin ilkine kıyasla bu yıl daha verimli geçeceğini umut ediyorum.

İlimizde düzenlenen Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı, Tarım Fuarı ve bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan Yapı ve Denetim Fuarı'nın ardından Tanıtım Günleri, ilin artık büyümek ve gelişmek istediğinin önemli bir göstergesidir. Sadece il bazında düzenlenen fuarların ardından ulusal fuarların farklı illerde yapılması, ilimize ayrı bir cazibe kazandırıyor ve il tanıtımında büyük bir rol oynuyor. İlki geçtiğimiz yıl Ankara'da düzenlenen Tanıtım Günleri'nin bu yıl birçok ulusal fuara ev sahipliği yapan İstanbul'da gerçekleşmesi, ayrı bir kazanç sağlayacaktır diye düşünüyorum. Malatya Tanıtım Günleri'nde ilin en önemli gelir kaynaklarından, adı ilimizle bütünleşmiş olan kayısının tanıtılması ve yöresel ürünlere yer verilmesi, Malatya kültürünü yansıtmada ciddi bir etken olacaktır.

Sivil toplum örgütleri ve firmaların kuracakları stantlar ile fuara ayrı bir hareketlilik kazandırılacak.Katılımcılar ve ziyaretçiler Ankara'da düzenlenen ilk Tanıtım Günleri'nden bir hayli memnun bir şekilde dönmüştü. Bu yılki organizasyondan da yine aynı oranda memnun kalınacağına inanıyorum. Geleneksel hale gelen bu organizasyonda, geçen bir yıllık sürede ilin katbekat başarı yakalayarak ilerlediğini görmek ve paylaşmak bizleri bir hayli mutlu edecek.

Teknolojiyi yakından takip etme çabası içerisinde olan bir ülkeler olarak; ilimizin, bölgemizin, bölgemizdeki ürünlerin ve firmaların tanıtımlarını gerçekleştirirken hepsinin bir bütün olduğunu düşünerek hareket etmeliyiz. Şahsen İstanbul'da düzenlenecek olan Malatya Tanıtım Günleri'nde irili ufaklı, il ekonomisine az veya çok katkı sağlayan, istihdam yapan, perakendeci, toptancı, ihracatçı, her alandan her sektörden firmaları görmek isterim.

Bir Malatyalı olarak ziyarette bulunduğumda dolu dolu stantlarda, birlik ve beraberlik içerisinde olmanın ve ilimizi tanıtmanın vermiş olduğu gururla, güzel bir 4 gün geçirileceğini umut ediyorum. Şimdiden bu organizasyonun heyecanını yaşıyorum. Buradan gerek Malatya'da gerekse Malatyalı olup il dışında hizmet veren birçok hemşehrilerimizi Tanıtım Günleri'nde görmek istediğimi belirtip, herkesi 'her şeyin Malatya  için' diyerek organizasyona davet ediyorum.