Malatya'da 'uzun namlulu' cinayet

Malatya'da iki aile arasındaki olayda 2 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MALATYA - Malatya'nın Yeşiltepe semtinde, uzun namlulu silahlarla ateş açılan evde 2 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, 3 yıl önce işlenen bir cinayetten dolayı aralarında husumet bulunan Özgür ve Keskin aileleri, bugün Malatya adliyesindeki duruşmanın ardından evlerine gitmek üzere dağıldılar.

Daha sonra bir araçla Burhan Keskin'in Yeşiltepe Koşu Mahallesi'ndeki evin önüne bir araçla gelen Özgür ailesinin 4 ferdi, evlerine girmek üzere olan Keskin ailesinin üzerine uzun namlulu silahlarla ateş etmeye başladılar.

Olayda, Milkinaz Keskin (50), Hüccet Kalkan (25), Serdar Keskin (22), Burhan Keskin, Rabia Keskin ve Abuzer Keskin yaralandı. Beydağı Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan Burhan ve Rabia Keskin hayatını kaybetti. Burhan ve Rabia Keskin'in cesetleri Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı.

Durumu ağır olan Serdar Keskin Turgut Özal Tıp Merkezine sevk edildi.

Polis, beyaz bir araçla kaçan 4 kişiyi arıyor.

Malatya Valisi Ulvi Saran, olayın bir terör olayı olmadığını, bir kan davasının devamı şeklinde bir evin taranması olduğunu açıkladı. Saran, olayda 2 kişinin hayatını kaybettiğini ifade ederek, "Bir mahallemizde bir evin taranması sonucu bu üzücü olay meydana gelmiştir. Olay bir terör olayı değildir" dedi.

3 zanlının kimlikleri belirlendi

Yeşiltepe semti Koşu Mahallesi'nde Burhan Keskin'in evinin önündeki saldırıyı A.Ö, F.Ö ve H.Ö ile kimliği henüz belirlenemeyen bir kişinin gerçekleştirdiği iddia edildi.

Öte yandan, olayda Necmettin Keskin'in de yaralandığı ve Beydağı Devlet Hastanesinde tedavi altına alındığı bildirildi.

Olaydan sonra çalışma başlatan Malatya Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, olaya karıştıktan sonra beyaz renkli bir otomobille kaçtıkları iddia edilen 3 kişiyi gözaltına aldı. Zanlıların sorgulamalarının devam ettiği, detaylı bilginin daha sonra verileceği bildirildi.

Kız kaçırma intikamı

Alınan bilgiye göre, olaydan sonra çalışma başlatan Malatya Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, saldırıyı gerçekleştirdikten sonra 44 LL 582 plakalı beyaz bir otomobille kaçtıkları ileri sürülen A.Ö(55), S.Ö(26) ve M.Ö'yü ikamet ettikleri evlerinde yakaladı.

 Polis ekipleri olaya karıştığı iddia edilen H.Ö. adlı kişinin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Zanlıların yapılan sorgulamasında, yakalanan kişilerden A.Ö'nün öldürülen taraftan 3 yıl önce bir kızı kaçırdığı, kızın yakınlarının abisini öldürmeleri üzerine böyle bir saldırıyı yakınları ile birlikte gerçekleştirdiği belirtildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir