Mali hizmetler uzman yardımcısı alınacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME



ANKARA - Genel yönetim kapsamındaki (düzenleyici ve denetleyici kurumlar hariç) kamu idarelerinin merkez teşkilatlarının strateji geliştirme birimlerinde çalıştırılmak üzere, özel yarışma sınavı ile 360 mali hizmetler uzman yardımcısı alınacak.
Maliye Bakanlığı'nın Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan duyurusuna göre, sınav, Maliye Bakanlığı tarafından Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezine (ÖSYM) yaptırılacak yazılı sınav ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılacak sözlü sınavdan oluşacak.
Sınava; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda belirtilen genel şartları taşıyan, en az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi veya yurt dışı öğretim kurumlarından mezun olan, 35 yaşını doldurmamış (27 Nisan 1978 tarihinde ve bu tarihten sonra doğanlar) ve ÖSYM tarafından 2011 veya 2012 yıllarında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) KPSSP49 puan türünden yetmiş beş (75) ve üzerinde puan alan kişiler katılabilecek.
Yazılı sınava, atama yapılacak boş kadro ve pozisyon sayısının 20 katı aday çağrılacak. Sınav ÖSYM tarafından 27 Nisan 2013 Cumartesi günü Ankara'da yapılacak. Sınav 09.30'da başlayacak.
Yazılı sınav sonucunda yetmiş (70) puandan az olmamak üzere, en yüksek puandan başlanarak giriş sınavı duyurusunda belirtilen kadronun dört katı (1440) aday Maliye Bakanlığı tarafından yapılacak sözlü sınava çağrılacak.