Maliyetteki artış, KOBİ kredilerine de yansıyacak

Akbank Genel Müdür Yardımcısı Gür, 2011'de KOBİ kredilelerinin toplam krediler içindeki oranı yüzde 25'i geçeceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Akbank KOBİ Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kaan Gür, Akbank'ın toplam kredileri içinde KOBİ kredilerinin payının yüzde 30'a yükseldiğini belirterek, ''Maliyetler tarafında kademeli de olsa ufak tefek artışlar göreceğiz. Ancak bu KOBİ'lerin günlük hayatını çok fazla değiştirecek bir artış olmayacak'' dedi.

Gür, düzenlediği basın toplantısında, Akbank'ın KOBİ bankacılığı konusunda temel amacının kısa vadeli bir başarı olmadığının altını çizerek, değer yaratmak ve sürdürülebilir büyümeye katkı sağlamak için çalıştıklarını söyledi.

Akbank'ın KOBİ'leri iş ortakları olarak gördüğünü, kendini KOBİ'lerle birlikte onlar için yeni projeler üretmeye adadığını anlatan Gür, ''(Sizin için) felsefemiz doğrultusunda KOBİ bankacılığındaki bilinen klasik iş yapma biçimini değiştiriyoruz. KOBİ bankacılığına yeni bir boyut getiriyoruz'' diye konuştu.

KOBİ kredileri yüzde 25’ten fazla büyüyecek

Gür, KOBİ'lerin Türkiye'de toplam krediler içinde yüzde 24'ler civarında pay aldığını, bunu yeterli bulmadıklarını, Akbank'ın toplam kredileri içinde KOBİ kredilerinin payının ise yüzde 30'a yükseldiğini belirterek, ''Bu da bizim odağımızı gösteriyor. KOBİ bankacılığındaki yerimizi pekiştireceğiz. Bu sadece söylemle olmayacak pazarda da bunu gösteriyor olacağız'' dedi.

Bu yıl bankaların kredi büyümelerinin yüzde 25'ler civarında olmasının öngörüldüğünü hatırlatan Gür, KOBİ kredilerinin bunun biraz daha üzerinde büyüyebileceğini bildirdi.

Bankacılık sektörüne ilişkin alınan önlemlerin KOBİ kredilerine yansıması konusunda bir soru üzerine Gür, ''Maliyetler tarafında kademeli de olsa ufak tefek artışlar göreceğiz. Ancak bu KOBİ'lerin günlük hayatını çok fazla değiştirecek bir artış olmayacak'' yanıtını verdi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir