Manisa'da orman yangını

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde başlayan yangın 15 hektarlık alanda etkili oluyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MANİSA - Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde orman alanında başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle yayılmaya başladı.

Sarıgöl'e bağlı Sarıpınar Köyü güneybatısındaki orman alanında, henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan yangın bölgesine, 1 amfibi uçak, 5 helikopter, 15 arozöz ve çok sayıda yer ekibi sevk edildi.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yangının yaklaşık 15 hektarlık alanda etkili olduğu, rüzgar nedeniyle yayılmaya devam ettiği ve söndürme çalışmalarının sürdüğünü kaydettiler.

Bodrum'da da yangın çıktı

Öte yandan, Muğla'nın Bodrum ilçesinin Yalıçiftlik beldesinde orman yangını çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Yalıçiftlik beldesinin Etrim mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Yangının haber alınması üzerine bölgeye çok sayıda arozöz sevk edildi. Yardım istenmesi üzerine çevre belediyelerin itfaiye ekipleri de bölgeye gönderildi. 

Havadan 2 uçak ve 1 helikopter, yerden ise çok sayıda itfaiye ile yangın söndürme işçisinin müdahale etmesi sonucu kontrol altına alınan yangında 2 hektarlık alan zarar gördü.

Bodrum Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir,  yaptığı açıklamada, "Yangında yaklaşık 2 hektarlık ormanlık alan zarar gördü. Yangın tamamen kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları sürdürülüyor. Tehlikeli bir durum yok" dedi.

Soğutma çalışmalarının tamamlanmasının ardından, yangının çıkış nedeninin tespiti için çalışma başlatılacağı öğrenildi.  

 

Bu konularda ilginizi çekebilir