MARBLE'ı ilk gün 5 bini aşkın kişi ziyaret etti

Fuarın ilk gününde 54 il ve 60 ülkeden gelen toplam ziyaretçi sayısı 5 bini aştı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İZMİR - İZFAŞ tarafından dün açılan "MARBLE 2010 - 16. Uluslararası Doğal taş ve Teknolojileri Fuarı"nda ilk gün 54 şehir ve 60 ülkeden toplam 5 bini aşkın kişi ziyaret etti.
İZFAŞ'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, alanında dünya çapındaki ilk üç fuardan biri olarak gösterilen MARBLE, yerli ve yabancı ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor.
Fuarının ilk gününde yabancı ziyaretçi sayısı bin kişinin üzerine çıkarak şimdiye kadarki en yüksek 1. gün rakamına ulaştı. Fuarın ilk gününde 54 il ve 60 ülkeden gelen toplam ziyaretçi sayısı 5 bini aşarak, geçen yılın üzerine çıktı. MARBLE'ı geçen yıl ilk gün 3 bin 221 kişi ziyaret etmişti.
Fuarı birinci gün en çok ziyaret eden ülke 153 kişiyle Çin olurken, Suriye, Libya, Hindistan, Mısır, İsrail, Yunanistan, Lübnan, ABD ve Suudi Arabistan en fazla ziyaretçi gönderen ülkeler arasında yer aldı.
İlk gün ziyaretçilerinin yüzde 22'sini yabancıların oluşturduğu fuarda ziyaretçilerin ortalama kalış süresi günde 6 saat oldu.
Fuara 262'si yabancı olmak üzere bin 146 firma katılıyor. Sadece profesyonel ziyaretçiye açık olan fuar 27 Mart 2010 Cumartesi günü sona erecek.
Bu konularda ilginizi çekebilir