Mardan yeniden yapılandı, niş pazarlara açıldı

Martta kurulan yeni yönetim şirketi 'Full Board Plus' konseptine geçti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ferhat POLAT

ANTALYA - Turizmde 1.3 milyar dolarlık yatırımla ses getiren Mardan Palace, yeni kurulan yönetim şirketiyle pazarlama taktiğini de değiştirdi. Full Board Plus (tam pansiyon) konseptine geçen otel, Ortadoğu, Hindistan ve Çin gibi farklı pazarlara da ulaşarak, uluslararası müşteri kitlesi yaratmayı hedefliyor.

Turizm sektöründe 30 yıllık tecrübesi olan ve mart ayında Mardan Palace CEO'su olarak göreve başlayan İrfan Demirok, otelin yeni yapılanmasını ve hedeflerini düzenlenen basın toplantısıyla paylaştı. Demirok, 1 Mart 2011'de kendisinin de içinde bulunduğu Olympos isimli yeni bir yönetim şirketi kurulduğunu açıkladı. Yeni bir anlayışla Mardan Palace olarak, sadece bir bölgenin ağırlığından ziyade uluslararası müşteri kitlesi yaratmayı planladıklarını belirten Demirok, bu nedenle yatay pazarlama stratejisi uygulamayı başladıklarını ve otelin pazarlamasını 45 farklı ülkede başlattıklarını dile getirdi.

Bilinen pazarların yanında Ortadoğu ülkeleri, Hindistan, Çin gibi farklı ülkelerdeki turistleri de çekmek istediklerini kaydeden Demirok, "Niş anlamında bakıldığında bu bölgelerden İstanbul yada Kapadokya gibi yerlere gelen turistler vardı. Ama Antalya'da resort olarak bunun öncülüğünü biz yapmış olacağız" dedi.

Hindistan, Rusya ve Pakistan'dan düğün yapmaya geliyorlar

Temmuz ayında Hindistan düğünü yapacaklarını ve bu ülkeden 400 kişiyi ağırlayacaklarını söyleyen Demirok, düğününün ortalama 1 milyon dolar bırakacağını aktardı. Hindistan'ın yanı sıra Rusya ve Pakistan'la birlikte 3 onaylanmış düğün olduğunu söyleyen Demirok, "Benzer şekilde bu yıl 10 düğün yapma hedefi koyduk. Bunu iki yıl içinde dünyanın her yerine yayacağız" dedi.

'Tam pansiyon'a geçti, doluluk hedefi yükseldi

Yeni yönetim olarak öncelikle konsept üzerinde çalıştıklarını beliren Demirok, oda-kahvaltı sisteminin ihtiyaca cevap vermediğini, bu nedenle de Full Board Plus konseptine geçtiklerini söyledi.  Demirok, "Bu konsept içinde sabah-öğle-akşam yemekleri, yemeklerdeki içecekler fiyata dahil olacak. Bunun dışında yapılacak ekstralar için misafirlerimiz uygun fiyatlarla hizmet alacaklar" açıklamasını yaptı.

Geçen yaz doluluk oranlarının yüzde 28 olduğunu belirten Demirok, geçen yıl acenta üzerinden değil direkt satışla gelen ve kısa süreli kalan misafirler ağırlandığını söyledi. Bu yıl yüzde 70 doluluk hedeflediklerini açıklayan Demirok, geçen yıl yüzde 20 civarında olan iç pazar ağırlığının bu yıl da yüzde 20-25 civarında planladıklarını dile getirdi.

 

 

"Sağlık turizminde atılım başlatıyoruz"

Sağlık turizmiyle ilgili ciddi bağlantılar yaptıkları bilgisini veren İrfan Demirok, "Belirli ülkelerle anlaştık. Bu ülkelerdeki diyetisyen, doktor ve uzman ekiple hizmet vereceğiz. Misafirlerimiz hem sağlık hem eğlence tarafıyla mutlu ayrılacaklar" dedi. 

Mardan Palace'ın dünyanın en büyük SPA'sına sahip olduğunu kaydeden Demirok, bu yıl ayrıca eğlence konusunda da bir ilki gerçekleştirmeyi planladıklarını kaydetti.

Demirok, "Küçük misafirlerimize her gün farklı bir 23 Nisan havası yaşatacağız. Yetişkin misafirlerimiz için eğlence sadece şov ile sınırlı kalmayacak. Her gün canlı müzik ve haftanın 3 günü event geceleri düzenleyeceğiz" diye konuştu.

Elektrik borcumuz yok, aylık 300 bin euro ödüyoruz

Mardan'ın elektrik kesintisiyle gündeme gelmiş olmasından son derece rahatsızlık duyduklarını söyleyen Demirok, kesintinin para olmayışından değil, organizasyon eksikliğinden kaynaklandığını vurguladı. "Herkes elektriği indirimli alırken, bu tesis elektriği indirimli bile almadı" diyen Demirok, şu an tesisin hiçbir borcunun olmadığını söyledi. Demirok, kış aylarında 200 bin euro yaz sezonun da ise 300 bin euro civarında aylık elektrik faturası ödedikleri bilgisini verdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir