Markafoni'ye 11 milyon liralık yatırım desteği

Türkiye'nin ilk özel alışveriş kulübü, ürün çeşitliliğin, lojistik servislerinin hızını artırmaya yönelik çalışmalarına hız verecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - "Türkiye'nin ilk özel alışveriş kulübü" Markafoni, yabancı bir yatırım grubundan 11 milyon liralık yatırım desteği aldı.

Markofoni'den yapılan yazılı açıklamaya göre, 2008 yılı Eylül ayından bu yana faaliyet gösteren Markafoni, Facebook, Skype ve Spotify gibi internet şirketlerine yatırım yapan Klaus Hommels'in de aralarında bulunduğu yabancı bir yatırım grubundan 11 milyon lira tutarında yatırım aldı.

"Türkiye'de bugüne kadarki en büyük e-ticaret yatırımı"nı alan Markafoni, ürün çeşitliliğini, lojistik servislerinin hızını ve müşteri memnuniyetini artırmaya yönelik çalışmalarına hız verecek.

TechCrunch'ın "Avrupa'nın en iyi 100 teknoloji şirketi" listesinde yer almasının ardından gelen bu yatırımla Markafoni, "özel alışveriş"i daha fazla kişiye sunmayı, pazarı ve pazar payını büyütmeyi hedefliyor.

Markafoni Kurucu Ortağı Sina Afra, yatırımın, Markafoni'nin hedeflerine ulaşmasında önem taşıdığına işaret ederek, bu yatırımla Türkiye'de bulunmayan ürünleri üyelerine sunarak ürün yelpazesini genişleteceklerini bildirdi.

Müşteri ve lojistik servislerinin kalitesini artırarak, 7 gün olan teslimat süresini kısaltmaya yönelik çalışmalara hız vereceklerini belirten Afra, "Bu gelişme, Markafoni'nin bir internet şirketi olmaktan sıyrıldığının ve 'moda ve yaşam tarzı' sunan özel bir kulüp haline geldiğinin en açık göstergesidir" dedi.

Klaus Hommels ise yatırıma ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

"Markafoni, 18 ay gibi kısa bir sürede karlı bir operasyon kurarak uluslararası e-ticaret pazarı için de örnek bir firma haline geldi. E-ticaret sektörü için yepyeni bir alan niteliği taşıyan 'özel alışveriş' konseptini cesur bir girişimle Türkiye'ye getiren ve kısa süre içinde yüksek ciro elde eden Markafoni'nin global standartlarda bir firma olduğunu görmek yatırım kararımızın altındaki en büyük etkendi."

Bu konularda ilginizi çekebilir