Market reyonu yerine vizyona giriyor

7 filmin gösterime girdiği haftada başrolünü Nicolas Cage’in üstlendiği ‘ucuz’ aksiyon Suç Ortağı 90’lar tadı verecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Uğur YILMAZ
ugur.yilmaz@dunya.com

1-259.jpgdunya.com – Özel kanalların yayın hayatına başladığı 90’lı yıllarda ‘ucuz’ Amerikan filmleri akşam saatlerinin vazgeçilmez unsuru idi. Genellikle Lorenzo Lamas veya Chuck Norris’in başrolünü üstlendiği bu filmler aynı akışı takip eder ve aynı sonla biterdi. ‘Kötü’ yola sapmış ‘iyi’ bir adam tövbe eder ama geçmişten kalma ‘kötü’ dostları onu tekrar işin içine çekmek ister. Çekemeyince de ailesinden birine zarar vermekle tehdit ederlerdi.  Nihayetinde ‘iyi kötü’ adam bütün gerçek kötülerden hesap sorar, ailesini kurtarır ve sonsuza kadar mutlu yaşayacaklarına inanacağımız bir sahne ile film biterdi.

Show TV’nin vazgeçilmezi olan bu filmler drama ile aksiyonu bir araya getirir ama bütün bütçe kovalama sahnelerine ayrıldığı için drama sosu pek tutmazdı. O döneme damgasını vuran tarzın yerini zamanla Jackie Chan’in öncülüğünü yaptığı komedi-aksiyon filmleri aldı.  

Ortalama filmlerin ortalama oyuncusu başrolde

Bu hafta vizyona giren ‘Suç Ortağı’ (Stolen),  2000’ler sonrasında ortadan kaybolduğunu sandığımız aksiyon anlayışını yeniden salonlara taşıyor. Ortalama filmlerin ortalama aktörü Nicolas Cage’in başrolünü üstlendiği film, artık modası geçmiş hikaye akışıyla ‘nostaljik’ bir tat veriyor.

2-249.jpg

Zeki bir banka soyguncusu olan Will Montgomery (Nicolas Cage), başarılı bir soygunun hemen ardından iyi niyeti yüzünden yakalanır. 8 yıl hapis yatar. İçeriden çıktığında eski dostu yeni düşmanı Vincent (Josh Lucas), Will yakalandığında ortadan kaybolan 10 milyon dolardan payını ister. İstediğini alamayınca Will’in kızını kaçırır ve ona 12 saat verir.

Paspal kötü adam lunaparklı final

Senaryosuyla, oyunculuk anlayışıyla, müziğiyle tamamen bir 90’lar yapımı gibi duran film süpermarketlerde 2 liralık vcd reyonlarını doldurmak için çekilmiş gibi. Tıpkı o yıllarda olduğu gibi filmin kötü adamı paspal bir rockçı görünümünde, kovalamacanın yaşandığı gün şehirde tabi ki festival var, final terk edilmiş bir lunaparkta, özünde iyi yürekli ve ‘afacan’ polisler adamımızın peşinde... Candan Erçetin’in dediği gibi: ve daha bir sürü şey.

3-220.jpg

ATV mi Show TV mi?

Filmin yönetmenliğini üstlenen Simon West’in filmografisine göz atınca hiç de şaşırtmayan bir şekilde bolca televizyon filmi görülüyor. Suç Ortağı, gösterime girmek için 20 yıl geç kalmış, Amerikan tabiriyle ‘cheesy’ bir film. Film vizyondan ne zaman kalkar bilemeyiz ancak ATV gece yarısından sonra yayınlamak için erkenden kapmazsa Show TV’ye  ‘Doktorlar’ dizisinden artan yayın süresini doldurmak için yeni bir film daha çıktı.

4-171.jpg

 

Filmin Künyesi

Suç Ortağı

Orijinal İsim: Stolen
Yapım: 2012- ABD
Tür: Aksiyon
Süre: 1:36
Yönetmen: Simon West
Senaryo: David Guggenheim
Oyuncular:
Nicolas Cage
Josh Lucas
Danny Huston
Malin Akerman
Sami Gayle

dunya.com puanı:

5-121.jpg

 

Bu hafta 7 film daha vizyona girecek

[PAGE]


Bu hafta 7 film daha vizyona girecek

Bu hafta 2'si yerli 7 film daha vizyona girecek. Yönetmenliğini ve senaristliğini Filiz Alpgezmen'in yaptığı "Yabancı", izleyicilerle buluşacak.
Dram türündeki filmde, Serkan Keskin, Sezin Akbaşoğulları, Caner Cindoruk, Selen Uçer, Enginay Gültekin rol alıyor. Filmde, babasının cenazesine katılmak için Paris'ten İstanbul'a gelen genç bir kadının hikayesi anlatılıyor.

"Karayel Poyraz"

Haftanın yerli yapımlarından "Karayel Poyraz" filminin yönetmenliğini Levent İnanır üstlendi.
Oyuncu kadrosunda Yüksel Arıcı, Numan Çakır, Hikmet Karagöz, Yıldırım Beyazıt, Soner Arıca'nın yer aldığı filmin senaryosunu Levent İnanır ve Yıldırım Bayazıt yazdı.
Komedi-dram türündeki filmde, İstanbul'dan Karadeniz bölgesine giden farklı ideolojideki gençlerin yaşamı konu ediliyor.

"Teksas Katliamı 3D"

"Teksas Katliamı 3D" filminin yönetmen koltuğunda John Luessenhop oturuyor.
Alexandra Daddario, Tania Raymonde, Thom Barry, Bill Moseley ve Shaun Sipos'un izleyici karşısına çıkacağı gerilim türündeki filmin senaryosunu Debra Sullivan, Stephen Susco ve Adam Marcus kaleme aldı.
ABD yapımı filmin konusu şöyle:
"Uzun zaman önce Teksas'ta küçük bir kasabada beş gencin başına bir felaket geldi. Korku ve dehşetin o gün gördükleri kadarını tahmin bile edemezlerdi. İçlerinden sadece biri hikayeyi anlatmak için kaçabilecekti ve onun sağ kalışı bu tarifsiz dehşete görünürde son verecek bir olaylar zincirini tetikleyecekti. Az sayıda insanın bildiği, kurtulan bir kişi daha olduğuydu. Bir bebek bu delilikten saklanmış, o gün olanlardan ve kökeninden habersiz büyümüştü. Yıllar sonra, bir yetişkin olan Heather Miller hiç bilmediği bir büyükanneden kalan mirasını almak için doğduğu yere çağrılır. Heather, arkadaşları Nikki, Ryan ve Kenny eşliğinde Teksas'a doğru hareket eder..."

"Kötü Ruh"

Yönetmenliğini Fede Alvarez'in yaptığı "Kötü Ruh" filminde, Shiloh Fernandez, Jessica Lucas, Lou Taylor Pucci, Jane Levy, Elizabeth Blackmore oynuyor.
Korku türündeki ABD yapımı filmde, 20'li yaşlarda 5 arkadaşın bir kulübede kapalı kalması sonucu yaşadıkları olaylar izlenebilecek.

"Geçit Yok"

Aksiyon-gerilim türündeki "Geçit Yok" filminde, Arnold Schwarzenegger, Forest Whitaker, Peter Stormare, Jaimie Alexander, Johnny Knoxville izleyici karşısına çıkacak.
Yönetmen koltuğunda Jee-Woon Kim'in oturduğu filmin senaryosu Jeffrey Nachmanoff ve Andrew Knauer imzası taşıyor.
Filmde, sınır bölgesinde şeriflik yapan Owens'ın karşısına uyuşturucu kaçakçılığı yapan ve polislerce aranan bir uyuşturucu çetesi liderinin çıkmasıyla yaşanan gelişmeler anlatılıyor.

"Kayıp Balık Nemo 3D"

Animasyon türündeki 3 boyutlu "Kayıp Balık Nemo 3D" filmi, çocukları salonlara çekmeyi hedefliyor.
Yönetmenliğini Andrew Stanton ve Lee Unkrich'in üstlendiği filmin seslendirmelerini Eric Bana, Geoffrey Rush, Willem Dafoe, Ayça Bingöl, Ellen DeGeneres yaptı.
Senaryosunu Andrew Stanton, Bob Peterson ve David Reynolds'ın yazdığı filmin konusu şöyle:
"Dünyaya gelir gelmez annesini kaybeden Nemo babası tarafından büyütülmektedir. Artık İlkokul çağına geldiğinde babasının ilgisinden sıkılmaya başlar. Bir süzgeci küçük olduğu için babası okyanusta yüzmeyi Nemo' ya yasaklamıştır. Bir gün Nemo, okyanusta yüzebileceğini ve o sırada yüzeyde duran cisme dokunabileceğini zanneder ve kendini bir anda bir insanın ellerinde bulur. Oğlunun insanlar tarafından yakalanıp götürüldüğünü gören babası, çok kararlıdır ne olursa olsun Nemo'yu bulacak ve eve geri getirecektir. Ancak okyanus sandığından çok daha tehlikelidir."

"Cesur Balık 2"

Senaryosunu Chris Denk ve Johnny Hartmann'ın yazdığı 3 boyutlu animasyon türündeki "Cesur Balık 2" filminin yönetmenliğini Mark A.Z. Dippe yaptı.
Seslendirmelerini Rob Schneider, Drake Bell, Jamie Kennedy, Frankie Jonas, Busy Philipps üstlendiği filmde, köpekbalıkları tarafından kaçırılan arkadaşlarını kurtarmak için yola çıkan "Pi" ve "Junior"ın başından geçenler konu ediliyor.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir