Marmara Denizi'nde şiddetli poyraz

Saatteki hızı 80 kilometreye ulaşan poyraz nedeniyle 37 şilep ve tanker, Şarköy'de demirledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
 
TEKİRDAĞ - Tekirdağ'da etkili olan poyraz, deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor.
 
Marmara Denizi'nde seyreden 37 yerli ve yabancı bandıralı şilep ve tanker, saatteki hızı 80 kilometreye ulaşan poyraz nedeniyle Şarköy ilçesi sahilinde demirledi.
 
Boyu 4 metreyi aşan dalgalar nedeniyle kıyıya çıkamayan personel geceyi gemilerde geçirdi.
 
Öte yandan, Marmara Denizi'ne açılan balıkçı tekneleri de fırtına nedeniyle Şarköy, Mürefte ve Hoşköy'deki barınaklara sığındı.
 
Marmaris'te sağanak etkili oldu

Marmaris'te gece saatlerinden itibaren etkili olan ve sabaha kadar etkisini sürdüren sağanak nedeniyle Değirmenyanı köyünde bazı iş yerleri su altında kaldı. İş yeri sahipleri, dükkanlarının içine dolan suyu boşaltmak için uzun süre mücadele verdi.
Köyde çok sayıda evin bodrum katını da su bastı. Ev sakinleri, dolan suyu kovalarla tahliye etmeye çalıştı. Köyde çok sayıda hayvanın da telef olduğu öğrenildi. Sel sularına kapılan arı kovanları da vatandaşlar tarafından toplandı.
 
Köy sakinlerinden İbrahim Acar, yağmurun sabaha karşı etkisini artırdığını belirterek, "Evimin altındaki mobilya atölyem ve yan komşumun mermer atölyesinde yaklaşık bir metre su birikti. Bütün malzemelerimiz sular altında kaldı. Tarım arazilerine biriken su, evlerin bodrum katlarını doldurdu. Bizim de çok sayıda hayvanımız telef oldu" dedi.
Ekipler, bölgedeki çalışmalarını sürdürüyor.