Marmara için kuvvetli yağış uyarısı

Marmara'nın güney ve doğusu ile Karadeniz ve Ege'de kuvvetli yağış bekleniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, Marmara'nın güney ve doğusu ile Karadeniz ve Ege'nin bazı bölgelerinde bugün kuvvetli yağış bekleniyor.

Yapılan uyarıya göre, İstanbul'un Anadolu yakası, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Kocaeli, Sakarya, Yalova ile İzmir, Manisa, Aydın, Kütahya, Bolu, Düzce, Karabük, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat ve Ordu çevrelerinde kuvvetli yağış tahmin ediliyor.

Vatandaşların ve ilgililerin, akşam saatlerine kadar etkisini sürdürmesi beklenen kuvvetli yağışın neden olabileceği ani sel, su baskını ve yıldırım gibi olaylara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Konya ve çevresinde kuvvetli rüzgar etkili oluyor

Öte yandan Konya ve çevresinde, saatte 30-50 kilometre hızla esen kuvvetli rüzgar etkili oluyor.

Meteoroloji Konya Bölge Müdür Vekili Numan Kayaaslan, sabah saatlerinde Konya ve çevresini etkisi altına alan güneyli kuvvetli rüzgarın, akşam saatlerine kadar sürmesinin beklendiğini söyledi.

Saatte 30-50 kilometre arası hızla esecek rüzgarın küçük ağaç filizlerine zarar verebileceğini ifade eden Kayaaslan, "Aralıklarla yağış bekliyoruz ancak bu yağışların etkili yağışlar olacağını tahmin etmiyoruz" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir