Marmara yağışlı havanın etkisine girecek

Çarşamba gününden itibaren hafta sonuna kadar bölgede gök gürültülü sağanak yağış olacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
BURSA - Orta Asya'dan gelecek yağışlı havanın etkisi altına girmesi beklenen Marmara'da, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde olacağı bildirildi.
Meteorolojiden alınan bilgiye göre, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale civarında bugün etkisini sürdüren yağışlar, yarın itibariyle ara verecek.
Bölge, çarşamba gününden itibaren Orta Asya'dan gelecek yağışlı havanın etkisi altına girecek. Hafta sonuna kadar bölgede gök gürültülü sağanak yağış olacak.
Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde 14-15 derece civarında olacağı, gece sıcaklığının ise 8-10 derece arasında seyredeceği öğrenildi.
Yetkililer, yağışlara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli olmalarını istedi.
Antalya'da sağanak yağış alarmı
Antalya'nın doğu ilçelerinin sahil kesimleri ve açıklarında kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışla birlikte kısa süreli fırtına ve su hortumu oluşması bekleniyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, Antalya'nın doğu ilçelerinin (Alanya, Manavgat) sahil kesimleri ve açıklarında bugün saat 11.55-18.00 saatleri arasında etkili olacak hava olayları, yaşamı olumsuz etkileyecek. 
Yetkililer, ani sel, su baskını, yıldırım, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesine karşı vatandaşları uyardı.
Muğla'nın sahil kesimleri ve açıklarında kuvvetli gök gürültülü yağışla birlikte kısa süreli fırtına ve su hortumu bekleniyor.
Muğla sahil kesimi, Milas, Bodrum, Ula, Köyceğiz, Ortaca, Dalaman ve Fethiye ve açıklarında saat 15.25-18.30 arasında meydana gelmesi beklenen hava olayları, hayatı olumsuz etkileyecek.
Bu saatler arasında özellikle ani sel, su baskını, yıldırım, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi gibi olayların yaşanabileceği uyarısında bulunuldu.
Serik'te tarım arazileri su altında
Antalya'nın merkezinde Akdeniz Bulvarı'nın deniz yönündeki bölümü, dalgaların caddeye savurduğu çakıllar yüzünden önlem amacıyla ulaşıma kapatıldı.
Antalya'nın Serik ilçesinde şiddetli rüzgarın etkisiyle bazı reklam panoları devrildi, bazı seraların örtüleri parçalandı. İlçedeki tarım arazileri su altında kaldı. Belek ve Boğazkent'teki barınakta bulunan bazı balıkçı tekneleri akıntıya kapıldı.
Fırtınanın bu sabah saatlerinde etkisini artırması sonucu özellikle Kaş, Demre ve Finike ilçelerinde bazı köy köprülerinin ayaklarında çökme olduğu, okulların bahçeleri ve giriş katlarında su baskınları ve istinat duvarlarında yıkılmalar meydana geldiği, kırsal alandaki yerleşim yerlerinde enerji nakil hatlarındaki kopmalar nedeniyle elektrik hatlarında arıza oluştuğu bildirildi.
Isparta'nın Eğirdir ve Aksu ilçelerinde de yoğun kar yağışı nedeniyle bugün yarım, yarın da tam gün okullar tatil edildi.
Bu konularda ilginizi çekebilir