Marmara'da yağmur alarmı

Meteoroloji Marmara Bölgesi'ni kuvvetli yağış nedeniyle sel ve su baskınlarına karşı uyardı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
ANKARA - Meteoroloji Genel Müdürlüğü kuvvetli yağış nedeniyle sel ve su baskını uyarısında bulundu. Özellikle Çanakkale il geneli, Balıkesir'in kuzey ve batı ilçeleri Edirne'nin güney ilçeleri ile Tekirdağ'ın Malkara ve Şarköy ilçelerinde yerel olmak üzere kuvvetli gökgürültülü sağanak yağış bekleniyor. 
 
Meteoroloji Genel M üdürlüğü'nün yaptığı son değerlendirmelere göre, yurdun kuzeybatı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu. Marmara bölgesi ile İzmir, Manisa ve Kütahya çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, akşam saatlerine kadar Edirne'nin güney ilçeleri Enez, İpsala ve Keşan, Tekirdağ'ın Malkara, Şarköy İlçeleri, Çanakkale il geneli ile Balıkesir'in kuzey ve batı ilçelerinde Edremit, Burhaniye, Havran, Gönen, Bandırma, Erdek ve Ayvalık lokal olarak kuvvetli olması beklenmektedir. Hava sıcıklığının batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzeyli yönlerden, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerinde güney ve batı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Batı Karadeniz kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak olarak esmesi bekleniyor. 
 
Sel uyarısı
Yağışların, akşam saatlerine kadar Çanakkale il geneli, Balıkesir'in kuzey ve batı ilçeleri Edirne'nin güney ilçeleri ile Tekirdağ'ın Malkara ve Şarköy ilçelerinde yerel olmak üzere kuvvetli gökgürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yetkililer yağış sırasında meydana gelebilecek sele, su baskınına, yıldırıma, heyelana, yağış anında kuvvetli rüzgara ve lokal dolu yağışa karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi. 
 
Bazı illerde hava durumu
Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak: 
İSTANBUL : Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı (28 ) 
ANKARA : Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu (33) 
İZMİR : Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (28) 
ADANA : Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu (34) 
ANTALYA : Az bulutlu ve açık (28) 
SAMSUN :Az bulutlu ve açık (27) 
ERZURUM :Az bulutlu ve açık (27) 
VAN : Az bulutlu ve açık (25) 
DİYARBAKIR :Az bulutlu ve açık (36 ) 
 
Bölgelerde hava durumu
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak: BÖLGELERİMİZDE HAVA 
MARMARA BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların,; akşam saatlerine kadar Edirne'nin güney ilçeleri Enez, İpsala ve Keşan, Tekirdağ'ın Malkara ve Şarköy ilçeleri, Çanakkale il geneli ile Balıkesir'in kuzey ve batı ilçeleri Edremit, Burhaniye, Havran, Gönen, Bandırma, Erdek ve Ayvalık'ta lokal olarak kuvvetli olması beklenmektedir. 
EGE BÖLGESİ: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra İzmir, Manisa ve Kütahya çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 
AKDENİZ BÖLGESİ: Az bulutlu ve açık, zamanla Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 
İÇ ANADOLU BÖLGESİ Az bulutlu ve açık, zamanla kuzeybatısının parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 
BATI KARADENİZ BÖLGESİ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bölgenin kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğulu yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor. 
ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. 
DOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. 
GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
Bu konularda ilginizi çekebilir