Marmarabirlik sofralık zeytinde nihai fiyatı açıkladı

Birlik, 2011-2012 kampanya dönemi avans fiyatlarını nihai fiyata dönüştürürken, 200 kalibre sofralık zeytinde başfiyatı 5.10 lira olarak belirledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
BURSA - Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik), sofralık zeytinde nihai fiyatı açıkladı. Birlik, 2011-2012 kampanya dönemi avans fiyatlarını nihai fiyata dönüştürürken, 200 kalibre sofralık zeytinde başfiyatı 5.10 lira olarak belirledi.
Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, yazılı açıklamasında, 2011-2012 kampanya dönemi için belirlenen nihai fiyatların, zeytin üreticisinin mağduriyetini gidermek için birliğin tüm koşulları zorlanarak alınmış bir karar olduğunu ifade etti.
Asa, ürün alım kampanyasına 17 Kasım tarihinde başlayan ve şimdiye kadar yaptığı alımları avans fiyat üzerinden gerçekleştiren birliğin, nihai fiyatı, kiloda 200 tane gelen sofralık zeytine 5.10 lira, 440-460 taneye de 2 lira saptadığını bildirdi. 
Yılbaşı öncesi 11.7 milyon lira ödeme
Kampanyanın açılışında, gelişen şartlara göre sistemde değişiklik yapacaklarını bildirdiklerini hatırlatan Asa, üreticinin durumunu göz önüne alarak nihai fiyatı açıklamayı uygun gördüklerini belirtti.
Asa, bugüne kadar 32 bin ton ürün aldıklarını kaydederek, şu bilgileri verdi:
"Belirlediğimiz plan içerisinde hedefimize doğru gitmekteyiz. Ancak avans fiyat politikasının kooperatifler ve Marmarabirlik için vazgeçilmez bir yöntem olduğunu özellikle vurgulamak isterim. Bu sisteme hepimiz alışmak durumundayız.Çünkü, piyasası oluşmamış bir ürüne en başından nihai fiyat vermek ticaretin genel kurallarıyla örtüşmez. Ancak biz üreticimizi de mağdur etmeyeceğiz, Marmarabirlik'i de zarara uğratmayacağız."
Bu arada Marmarabirlik, üretici ortaklarından aldığı ürün karşılığında, bugün yapmaya başladığı 11 milyon 780 bin liralık ödemeyle birlikte, toplam 32 milyon 688 bin lira ödeme yapmış olacak.
Bu konularda ilginizi çekebilir