Marmaray'da güvenlik tatbikatı

Tünel inşaatı alanında, AKUT işbirliğiyle tatbikat yapıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Marmaray Projesi tünel inşaatı alanında, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) işbirliğiyle güvenlik tatbikatı yapıldı.

Hazırlanan senaryo gereği, istasyon kazı alanında patlama ve yangın meydana geldi. Acil durum sireninin çalmasıyla birlikte, şantiyedeki acil durum görevlilerince yangının çıktığı alanda çalışan işçilerin tahliyesi gerçekleştirildi.

Daha sonra, istasyon kazı alanındaki yangın söndürülerek, baygın halde yatan bir işçi görevlilerce sedyeyle şantiye alanındaki güvenli bölgeye taşındı.

Öte yandan, şantiye alanındaki vinçte çalışan ve patlamadan etkilenerek yaralanan bir işçiye de müdahale edildi. Acil durum görevlileri, vincin üzerine çıkarak yaralanan işçiyi sedyeye bağlayıp, ipler yardımıyla aşağı indirdi. Aşağıda bekleyen görevliler, yaralı işçiyi daha sonra olay mahallinden uzaklaştırdı.

Marmaray çalışmasını yürüten Gama-Nurol Holding Kalite Müdürü Bülent Çakar, tatbikatın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Marmaray Projesi'nde acil durumla ilgili herhangi bir olay söz konusu olduğunda, buna nasıl müdahale edileceğiyle ilgili kaygıları gidermek için tatbikatlar yaptıklarını söyledi.

Yaklaşık 4 ay önce AKUT ekibinden acil durum müdahale yönetimi konusunda 3 gün süren bir eğitim aldıklarını anlatan Çakar, bu eğitimden sonra uygulama için ilk olarak Ağustos ayında Üsküdar'da, bugün de Yenikapı'da tatbikat gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Amaçlarının, acil durumu yönetecek personelin olası bir durumda karşılaşabilecekleri sorunları görebilmelerini ve aldıkları eğitimi uygulamaya dökebilmelerini sağlamak olduğunu belirten Çakar, bu tatbikatın başarıyla gerçekleştirildiğini dile getirdi.

AKUT Eğitim ve Danışmanlık Kurulu Başkanı Dündar Şahin ise tatbikatın, bir eğitim çalışmasının uygulama aşaması olduğunu söyledi.

Başarılı bir tatbikat gerçekleştirildiğini belirten Şahin, amacın, acil durumu yöneten görevlilerin, ellerindeki ekipleri ve personeli efektif olarak kullanıp kullanamayacağını görmek olduğunu ifade etti.