Martı Gayrimenkul hisseleri borsada

Şirket hisseleri "MRGYO.E" koduyla bugünden itibaren Kurumsal Ürünler Pazarı'nda işlem görmeye başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin 16-17 Eylül tarihlerinde halka arz edilen hisse senetleri İMKB Kurumsal Ürünler Pazarı'nda bugün işlem görmeye başladı.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, şirket hisse senetlerinin işlem sırasına gönderilecek emirlerde maksimum lot miktarının 10 bin olarak uygulanacağı, şirket sermayesinin 110 milyon lira, halka açıklık oranının yüzde 49,09, baz fiyatın 1,42 lira olduğu kaydedildi.

Hisse seneti 1. Seans boyunca 1,27-1,40 lira aralığında işlem gördü ve seansı 1,34 liradan tamamladı.

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. halka arzında 16-17 Eylül 2010 tarihlerinde talep toplanmış, satış fiyatı 1,42 lira olarak belirlenmişti. Belirlenen halka arz fiyatı ve üzerinden gelen talep ve dağıtım tutarları ile pay almaya hak kazanan yatırımcı sayısı ve yatırımcı grubu bazında rakamlara bakıldığında, 2 bin 632 yatırımcı 55 milyon 117 bin 964 liralık nominal değerde hisse için talepte bulunmuş, ancak 2 bin 627 yatırımcıya nominal 54 milyon liralık hisse dağıtılmıştı.

Özel durum açıklamasında, Borsa Yönetim Kurulu'nun 22 Eylül 2010 tarihli toplantısında, Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş'nin, 110 milyon lira olan çıkarılmış sermayesini temsil eden hisse senetlerinin borsa kotuna alınmasına ve halka arz edilen 54 milyon lira nominal değerli hisse senetlerinin, 1 lira nominal değerli beher hisse için 1,42 lira baz fiyat ve "MRGYO.E" koduyla bugünden itibaren Kurumsal Ürünler Pazarı'nda işlem görmeye başlamasına karar verildiği belirtildi.

Bu arada, Martı GYO tarafından yapılan açıklamada da Türk turizminin köklü markası Martı'nın 1989 yılında halka arzının gerçekleştirildiği, Türkiye'nin halka açılan ilk turizm şirketi Martı Otel İşletmeleri'nin iştiraki Martı GYO'nun da bugün borsada işlem görmeye başladığı belirtildi.

Açıklamada, talep toplama sürecini tamamlayarak yüzde 49'unun halka arz edilmesiyle 76,7 milyon liralık kaynak sağlayan Martı GYO'nun İMKB İşlem Salonunda düzenlenen törenin ardından borsaya giriş yapan 2. Martı markalı şirket olduğu kaydedildi.

Açıklamaya göre, İMKB'de gerçekleştirilen törende konuşan Martı GYO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Narin, şunları ifade etti:

"Sermayenin tabana yayılması vizyonuna olan sarsılmaz inancımızın yanında şeffaf, hesap verebilen ve kazanca odaklı kurumsal yönetim ilkelerimizin de bir ürünü olan Martı GYO'yu halka açtığımız için memnunuz. Geride bıraktığımız halka arz sürecinde yanımızda olan herkese teşekkür ediyoruz. Tek hedefimiz yatırımlarımızı hızla hayata geçirerek Martı GYO'nun kazancını temettü olarak ortaklarımızla paylaşmak olacaktır."

Bu konularda ilginizi çekebilir