Matbaacıların seçim stresi

30 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala sadece adaylar değil matbaacılar da yılın en hareketli günlerini yaşıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AĞRI - Tüm adaylar yerel seçimlerde başarılı olabilmek için reklam yarışını sürdürüyor. Belediye başkanlığı, muhtarlık, encümenlik adayları bayrak, afiş ve fotoğraflarıyla iyi bir reklam yaparak sonuca gitme çabasında. Ağrı'daki matbaacılar ise adaylardan gelen siparişleri yetiştirmek için gece gündüz çalışıyor. 

Seçim yoğunluğunun son güne kadar süreceğini belirten kentteki bir matbaanın işletmecisi Murat Hançer, aldıkları siparişleri yetiştirebilmek için bazen gece saatlerine kadar çalıştıklarını ifade etti. 

Özellikle muhtar adayı sayılarının bu seçimlerde yüksek olduğunu vurgulayan Hançer, "Muhtarların maaşlarının asgari ücrete getirilmesi aday sayısını arttırdı. Herkeste bir istek oluştu. Bazı mahallelerde 10-15 kişinin muhtar adayı olması bizim işleri de diğer seçimlere göre iki kat arttırmış durumda. Partilerin, muhtarların, encümen adaylarının reklam yarışından dolayı yoğun çalışıyoruz" dedi. 

"Muhtar adaylarına cevap vermekte zorlanıyoruz" 

İki ay boyunca sürekli çalıştıklarını söyleyen matbaa işletmecisi Tuncay Hançer de "İşlerimizdeki bu hareketlilik gece geç saatlere kadar devam ediyor. Özellikle muhtar adayları geliyorlar reklam afişi bastırmak için onlara cevap vermekte zorlanıyoruz. Afişler, el broşürleri... Bu çalışmamızın son güne kadar devam edeceğini düşünüyoruz. Seçimlerden sonra işlerimiz duracaktır" diye konuştu. 

Basım ustası Harun Kaplan ise her mahallede birden fazla muhtar adayı olmasından dolayı işlerinin arttığını dile getirerek, şunları kaydetti: 

"Seçim dönemi nedeniyle öncelik verdiğimiz adayların reklam çalışmaları. Diğer matbaa işleri pek yoğun değil. Herkes kendisini seçime vermiş, geceli gündüzlü yoğun bir şekilde çalışıyor. Afiş, billboard, branda, muhtarlar için oy pusulaları basıyoruz. Adaylar arasında büyük bir rekabet olduğundan dolayı son güne kadar çalışacağımızı düşünüyoruz."