”Mazot gitti beygire, dana gitti Angus'a kaldık”

CHP Başkanı Kılıçdaroğlu, Kars'tan hükümete yüklendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KARS - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kars'taki hayvan pazarını gezdiğini anımsatarak, "Bir Allah'ın kulu bile çıkıp 'benim şikayetim yoktur' demedi. Herkes şikayet ediyor. Ve orada güzel bir laf duydum. Diyor ki: Mazot bitti beygire kaldık. Dana gitti Angus'a kaldık. İşte zamcı Recep'in ülkeye getirdiği tablo bu" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin Kars Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinginde halka hitap etti.

Kılıçdaroğlu, 1937 yılında Canlı Hayvan İhracatçıları Birliğinin kurulduğu Kars'ta, bugün hayvancılığın bittiğini, tarımın yapılamadığını, esnafın zor günler geçirdiğini, üretimin durduğunu, turizmin öldüğünü iddia eden Kılıçdaroğlu, halkın iktidarında Kars'ı yeniden eski günlerine kavuşturacaklarını kaydetti.

Televizyonda tartışma önerisini yineledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bir televizyon kanalında tartışma teklifini yineleyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Ben AKP'nin ve yöneticilerinin gövdesini silkeliyorum, dallarını da siz silkeleyeceksiniz. Hep beraber yapacağız biz bunu. İki de bir zamcı Recep diyor ki: Efendim Kemal Kılıçdaroğlu, şunu yaptı, bunu yaptı. Eyvallah diye bilirsin. Ben ona bir çağrıda bulunuyorum. Sen yürekli adamsan gel, televizyona beraber konuşalım. Kim doğruyu söylüyor, kim halkı kandırıyor? Yanlışsa gelir karşıma der ki: Sen yanlış söylüyorsun, bak belgesi buradadır. Ben doğruyu söylüyorsam, gelsin karşıma ona neleri yapacağımı o çok daha iyi bilir. Korkuyor zaten.

Maskesini düşüreceğim

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kars'ta 54, Mardin'de 78 tesisi hizmete açtığını söylediğini aktaran Kılıçdaroğlu, açılan tesislerin listesini istediğini, bunların arasında okul çatısının tamiri, park açılışı, okulun badana boyası gibi işlerin de bulunduğunu savundu. Kılıçdaroğlu, "Milleti kandırmak o kadar kolay değil. Nereye gidip tesis açarsa izleyin hangi fabrikayı açmış diye. Size sözüm var; onun maskesini indireceğim gerçek yüzünü halka göstereceğim" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının sonunda beyaz "barış güvercini" uçurup vatandaşlara çiçek attı.

Miting sonrası Selim ilçesini de gezen Kılıçdaroğlu, bir kahvehanede çay içip vatandaşlarla sohbet etti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir