MB başkanı için hazırlıklar tamam

Erdoğan, "Kararnameyi Köşke gönderdikten sonra açıklarsak herhalde daha isabetli olur ama zihinsel olarak hazırız" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası Başkanlığına yapılacak atamaya ilişkin "Kararnameyi Köşke gönderdikten sonra açıklarsak her halde daha isabetli olur ama zihinsel olarak hazırız" dedi.

Erdoğan, Fransa'ya hareketi öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Merkez Bankası Başkanlığına yapılacak atamaya ilişkin sorulara karşılık Erdoğan, "Kararnameyi Köşke gönderdikten sonra açıklarsak her halde daha isabetli olur ama zihinsel olarak hazırız. Biz hazırlığımızı yaptık. Bakanımla da değerlendirmeleri aramızda yaptık ve Bakanlar Kurulundaki imzayı hazırlayacaklar, tamamlayacaklar ve ondan sonra da sonra da Köşke göndereceğiz. Köşkten çıktıktan sonra belli olursa iyi olur" diye konuştu.

Ben tatmin oldum

YGS'ye ilişkin iddialara yönelik sorulara ilişkin Erdoğan, bu konuda daha önce değerlendirmelerde bulunduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"ÖSYM Başkanı'nın yapmış olduğu açıklamalardan ben tatmin oldum. Şu anda da zaten Danıştay'ın verdiği karar da ortada. Bu arada bir şey çok açık, net belli her halde birilerinin tezgahı bozuluyor ki bu işten çok rahatsızlar ve şu anda çok çok farklı bir uygulamayla, çok daha dinamik bir yapıyla, inanıyorum ki çok daha kaliteyi, niteliği artırıcı bir yapıyla böyle bir imtihan sistemi gerçekleştirildi. Ben de kendilerine bu uygulamada başarılar dilerken, tüm başarılı öğrencilerimizi de kutluyorum.

Burada zaman kaybıyla ikinci imtihanı engelleme gayretleri var ve sokaklara kimlerin döküldüğü ortadadır. Bunların provokatif eylemleri hiçbir zaman bu YGS imtihanını da bence olumsuz yönde etkilememelidir diye düşünüyorum. Burada samimi olarak kazananlara geleceğe yönelik başarı temennilerimi iletiyorum." 

AKPM'ye hitap edecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclis (AKPM) 2011 Genel Kurulu'nun ilkbahar oturumuna konuk hükümet başkanı sıfatıyla katılacağını ve yarın genel kurula hitap etmek amacıyla Fransa'ya bir çalışma ziyareti yapacağını söyledi.

Strazburg temasları hakkında bilgi veren Başbakan Erdoğan, AKPM 2011 Genel Kurulunun ilkbahar oturumuna konuk hükümet başkanı sıfatıyla katılmak ve yarın genel kurula hitap etmek amacıyla bir çalışma ziyareti gerçekleştireceğini bildirdi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun 10 Kasım 2010 tarihinden bu yana Avrupa Konseyinin karar alma organı olan Bakanlar Komitesinin dönem başkanlığını üstlendiğini hatırlatan Erdoğan, Avrupa Konseyinin yasama organı olan AKPM'nin başkanlığını da şu anda AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu'nun yürüttüğünü belirtti.

Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Avrupa Konseyi, aynı zamanda  hükümetleri, parlamentoları, yerel yönetimleri ve sivil toplumu da içine alan önemli bir diyalog platformu oluşturuyor. Türkiye sahip olduğu dış politika vizyonu, bölgesel ve küresel bağlamda oynadığı rol, demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü ilkelerine olan bağlılığı gibi ortak noktaları dolayısıyla bu platforma önemli katkılar sağlamaktadır.

AKPM'ye hitabım sırasında özellikle son dönemde Güney Akdeniz ve Ortadoğu'da meydana gelen gelişmeleri Türkiye perspektifinden değerlendirme fırsatım olacak. Ayrıca Avrupa Konseyinin Avrupa mimarisindeki konumunun güçlendirilmesine ve demokratik istikrara daha etkin katkı verir hale gelmesine ilişkin düşüncelerimi de orada paylaşacağım."

Erdoğan, ziyaret kapsamında Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ve AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ikili temaslar gerçekleştireceğini, Strazburg ve çevresinde yaşayan Türk vatandaşlarıyla büyük bir kapalı salon toplantısında biraraya geleceğini bildirdi.

Dokunulmazlık zırhına kimlerin müracaat ettiği ortada

Başbakan Erdoğan, "başta BDP olmak üzere diğer partilerde çeşitli davalarda tutuklu isimler aday gösterildi. BDP'de KCK var, CHP'de Balbay ismi, MHP'de Engin Alan... Nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna "Burada benim değerlendirmemden çok milletim nasıl değerlendirecek ben bunu çok merak ediyorum. Şu anda bu insanlar hangi davadan tutuklu ortada. Dokunulmazlık için bu kadar konuşan CHP'nin tavrı, BDP'nin tavrı ortada. 'Dokunulmazlık kaldırılsın' bu kadar konuştular, şimdi dokunulmazlık zırhına kimlerin müracaat ettiği o da ortada.

Acaba Ergenekondu, Balyoz davasıydı bunlarla ilgili olarak devam eden bir süreç içerisinde 'atılan bu adım manidardır' diye düşünüyorum. Herhalde seçim kampanyası boyunca seçim kampanyasına katılmadan, daha önce BDP'de zaten bundan önce yaşanmış olan örnekler de var. Bu tür örnekleri şu anda CHP'nin ve MHP'nin yaşıyor olması da ilginçtir. Herhalde 'renkli bir kampanya olacak' diye düşünüyorum."

Doğu ve Güneydoğu'daki aday değişiklikleri

Bir gazetecinin AK Parti'nin Güneydoğu'daki milletvekili adaylarında önemli değişiklikler olduğunu belirterek, nasıl bir yöntem izlediklerine ilişkin sorusu üzerine, geçen seçimde de 150'yi aşkın değişiklik yaptıklarını, bunun sadece Doğu, Güneydoğu'yu hedefleyen bir şey olmadığını söyledi.

Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

"Burada hiç kimse 'illa üç dönem kalacak' diye bir şey yok. Kaldı ki bu dönem üçüncü dönem içinde olan arkadaşlarımızın zaten hiçbir gerekçe ortaya koymadan başta şahsım olmak üzere milletvekilliğine bir ara vereceğimiz dönem olacak" diyen Erdoğan, böyle bir sürecin içerisinde bulunduklarını, bu uygulamayı da hiçbir partinin yapamadığını söyledi.

Erdoğan, "Bütün değerlendirmemizi yaparken, yine illerinde saygınlığı olan, sevilen, her zaman tanınan değil bir de oranın evladı, çocuğu olduğu halde diyelim ki devlette görevi olan veya farklı yerlerde yıllarını vermiş olan ama o bölgenin insanı, fakat nitelik, nicelik bu tür şeylerde gerçekten liyakatıyla ehliyetiyle kaliteli, vasıflı insanlar olmasına çok önem verdik ve kampanya ile birlikte bu arkadaşlarımızın ne denli illerinde zaten faydalı olacağı katma değer sağlayacağı, bunların hepsi zaten ortaya çıkacaktır. İnşallah ustalık dönemimizin aktörleri olarak ben en çok 'ülkem, milletim bu kadrodan istifade edecek' diye düşünüyorum, düşünüyoruz."

Kılı kırk yararak bu değerlendirmeleri yaptık

Yüksek Seçim Kurulu'na verilen listede  Mehmet Aydın dışında Aliye Kavaf isminin yer almaması, Hakan Şükür'ün varolup,  İbrahim Tatlıses'in olmaması konularında ise Erdoğan, her müracaat edeninin aday olacağı şeklinde bir durum olmadığını kaydetti. Erdoğan, şöyle konuştu:

"İbrahim Bey ile ilgili sanatına saygı duyduğum, sevdiğim bir arkadaşımız. Maalesef arzu edilmeyen, istenmeyen bir durum ile karşı karşıya kaldı. Fakat az önce ifade ettiğim gibi biz 10 kişiden bir kişi seçiyoruz. 6 bine yakın müracaat var. Bu 6 bine yakın müracaatı 550'ye indireceksiniz.

Bunun değerlendirmelerini yaparken, bizim ne durumda olduğumuzu takdir edin. Kılı kırk yararak bu değerlendirmeleri yaptık. Bu değerlendirme esnasında da siyasi ve hukuki işlerden sorumlu genel başkan yardımcım kendileri aradı ve evladına bu dönem bu konuyla ilgili listemize koyamayacağımızı bildirdiler. Durumun özeti bu.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir