MB: Gıda dışındaki enflasyon olumlu eğilimde

Merkez Bankası, önümüzdeki aylarda enflasyonun kademeli olarak düşmeye devam edeceği beklentisini yeniledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Dün açıklanan ekim ayı enflasyonunu değerlendiren Merkez Bankası, işlenmemiş gıda fiyatlarındaki artışların ekim ayı enflasyonunu yükselttiğini, bunun dışındaki fiyat artışlarında genelde olumlu bir eğilim sergilendiğini bildirdi. Merkez Bankası, önümüzdeki aylarda enflasyonun kademeli olarak düşmeye devam edeceği beklentisini yeniledi.

TCMB'den yapılan değerlendirmede; ekim ayında tüketici fiyatlarının yüzde 1,83 oranında arttığı ve yıllık enflasyonun 0,62 puan azalarak yüzde 8,62'ye gerilediği anımsatıldı.

İşlenmemiş gıda fiyatlarındaki yüksek oranlı artışların sürmesinin enflasyondaki düşüşü sınırladığını kaydeden MB, gıda haricindeki alt gruplarda enflasyonun genelde olumlu bir eğilim sergilediğini bildirdi.

Hizmet grubu yıllık enflasyonundaki istikrarlı gerilemeye paralel olarak temel enflasyon göstergelerinin orta vadeli hedeflerle uyumlu seyrini sürdürdüğünü belirten Merkez Bankası, "Önümüzdeki aylarda enflasyonun kademeli olarak düşmeye devam etmesi beklenmektedir" ifadelerine yer verdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir