MB, türev finansal varlık verileri de yayınlamaya başladı

Daha önce sektörel ayırımı yapılamayan türev finansal varlık ve yükümlülük verileri yayınlacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Merkez Bankası (TCMB), bugün itibariyle para ve banka istatistiklerinde daha önce sektörel ayırımı yapılamayan türev finansal varlık ve yükümlülük verilerini yayımlamaya başladı.

Bankadan yapılan açıklamada, uluslararası istatistik standartlarına uyum çerçevesinde, para ve banka istatistiklerinde daha önce sektörel ayırımı yapılamayan türev finansal varlık ve yükümlülük verilerinin, bugün itibarıyla yayımlanmaya başlandığı belirtildi.

Bu çerçevede, banka bilançolarında daha önce "Kredi ve Diğer Faiz Gelir/Gider Tahakkuk ve Reeskontları" ve sektörel hesaplarda "Sınıflandırılamayan Varlık/Yükümlülük" kalemleri içinde yer alan türev finansal varlık ve yükümlülüklerin, bu tarihten itibaren ayrı bir kalem olarak ve karşı sektörler itibarıyla sınıflandırıldığı bildirildi.

Yeni düzenlemenin Ocak 2010 tarihli verilerden başlamak üzere TCMB'nin internet sitesinde yayımlanan ilgili tablolara yansıtıldığı ve zaman serisi olarak Elektronik Veri Dağıtım Sistemi'nde kullanıcılara sunulduğu kaydedildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir