MB'den değişiklik beklenmiyor

Bugün yapılacak PPK toplantısından faiz değişikliği kararı çıkması beklenmiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - TCMB'nin bugün gerçekleştirileceği yılın son Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında bir değişiklik yapması beklenmiyor. Yapılan anketlerin sonuçlarına göre 2012 sonuna kadar özellikle de yılın ikinci yarısında gecelik borç verme faizinde ve zorunlu karşılık oranlarında indirim bekleniyor.

Bugünkü toplantıdan Aralık ayı için politika faizi, gecelik borçlanma ve borç verme oranları ile TL ve döviz cinsi zorunlu karşılıklarda değişiklik beklenmiyor. Bankacıların indirim beklentilerinde önümüzdeki yılın ikinci yarısı ağırlık kazanıyor.

Merkez Bankası 20 Ekim'de gerçekleştirdiği PPK toplantısında politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 5.75, borçlanma faiz oranını yüzde 5'te sabit tutarken; borç verme faiz oranını yüzde 9'dan yüzde 12.5'e yükseltmişti.

TCMB, 23 Kasım'da gerçekleştirdiği PPK toplantında ise politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 5.75 seviyesinde sabit tutarken, borçlanma faizini yüzde 5, borç verme faizini yüzde 12.5, açık piyasa işlemleri çerçevesinde piyasa yapıcısı bankalara repo işlemleri yoluyla tanınan borçlanma imkanı faizini de yüzde 12 seviyesinde bıraktı.

Bu konularda ilginizi çekebilir