McDonald’s, Türkiye’de 825 milyonuncu köftesini üretti

McDonald’s, Türkiye pazarında 825 milyonuncu köftesini üretti. McDonald’s Türkiye Genel Müdürü Dilek Dölek, “Sunduğumuz ürün ve hizmetlerimizin yüzde 99’unu Türkiye’de üretim yapan tedarikçilerden temin ediyoruz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AHMET USMAN-İZMİR

Hızlı servis restoranlarının dünyadaki en önemli markalarından biri olan McDonald’s, 1986 yılında faaliyete başladığı Türkiye’de 825 milyonuncu köftesini üretti. 40 milyon kilograma eşit olan bu sayıdaki köfte yan yana dizildiğinde Ekvator çizgisini iki kere dolaşıyor. Kalite ve gıda güvenliği konusunda tüketicilerini bilgilendirmek amacıyla McDonald’s Kalitesinin Sırrı ismiyle kampanya başlatan McDonald’s, son 2 yılda 72 restoran açarak, şube sayısını 261’e yükseltti. 

McDonald’s Türkiye Genel Müdürü Dilek Dölek, “Sunduğumuz ürün ve hizmetlerimizin yüzde 99’unu Türkiye’de üretim yapan tedarikçilerden temin ediyoruz. 6 bin civarında çalışanımızla yılda 110 milyon müşteriye hizmet veriyoruz.” diye konuştu. 

Yüzde 99’u yerli tedarikçiden 

McDonald’sın yüzde 100 Türk sermayesi ile Anadolu Grubu bünyesinde faaliyet gösterdiğini dile getiren Dölek, “McDonald’s üretim sisteminde 450 kalem malzeme kullanılıyor ve bunun yüzde 99’unu yerli tedarikçilerden alıyoruz. Dünyada bu oranı yakalayan az sayıda ülkeden biriyiz. Ülkeye 75 milyon dolar iş hacmi ve tedarikçilerimizle birlikte 15 bin kişiye istihdam sağlıyoruz. Aynı zamanda tedarikçilerimiz yurtdışına da satış yapıyor” diye konuştu. 

Pınar Et Genel Müdürü Tunç Tuncer de faaliyete 1985’te Türkiye’nin ilk entegre et tesisi olarak başladıklarını hatırlatarak, “Şimdiye kadar üretim tesislerimizin standartlarını yükseltecek yatırımları yapmaktan hiç kaçınmayan, çalışanlarına sürekli eğitim veren ve dünya standartlarında üretim yapan bir markayız. Mc Donald’s’ın tüm dünyadaki et üreticilerini denetleyen uluslararası bağımsız denetçilerden de her zaman en yüksek denetim skorlarını alıyoruz. Pınar Et ile McDonald’s iş ortaklığının gerek hızlı servis restoranları sektörüne, gerekse Türk gıda sanayisinin gelişimine ciddi katkıları olduğu inkar edilemez. Bu sisteme dahil olmaktan mutluyuz. 29 yıllık işbirliğimiz daha da gelişerek devam edecek” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir