Meclis, bütçe maratonu sonrası tatile giriyor

11 günlük bütçe maratonunun ardından Meclis kısa bir tatile girecek. 24 Aralık 2013 salı günü saat 15.00'te toplanacak olan Genel Kurul’da, 31 Aralık Salı gününe kadar tatil kararı alınması bekleniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - 24 Aralık 2013 salı günü toplanacak olan Genel Kurul’da, 11 gün süren bütçe görüşmeleri sonrası 31 Aralık Salı gününe kadar tatil kararı alınması bekleniyor. 

Meclis’te bütçe maratonu 20 Aralık Cuma akşamı tamamlandı. “Rüşvet ve yolsuzluk” operasyonu ve tutuklu milletvekilleri tartışması nedeniyle Cuma günü muhalefet ve iktidar arasında anlaşma sağlanamadı ve tatile ilişkin Danışma Kurulu önerisinde görüş birliğine varılamadı. Ancak 24 Aralık Salı günü saat 15.00’te toplanacak olan Genel Kurul’da son anda bir anlaşmazlık çıkmazsa tatil kararının alınması bekleniyor. Anlaşma sağlanırsa Genel Kurul 25 Aralık Çarşamba ve 26 Aralık Perşembe günleri toplanmayacak. İktidar ve muhalefet partileri arasında anlaşma sağlanamaması halinde ise Genel Kurul’un 25 Aralık ve 26 Aralık’ta “aç-kapa” yapması bekleniyor. 

CHP kriz masası çalışmaya devam edecek

Bu arada “rüşvet ve yolsuzluk” operasyonuna ilişkin CHP’de kurulan kriz masası çalışmalarına devam edecek. CHP, operasyona ilişkin bazı bakanlar ya da Başbakan hakkında soruşturma ya da gensoru önergesi vermeyi düşünüyor. Bu arada BDP ve HDP’nin tutuklu milletvekillerine ilişkin partilerle bir temasa geçmesi bekleniyor. 

Komisyon 25 Aralık'ta toplanacak

Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun CHP, MHP ve BDP’li üyeleri 25 Aralık Çarşamba günü toplanacak. Toplantılara katılmama kararı alan AK Parti iki toplantıya da mazeretsiz olarak katılmadı. Protokole göre bir parti üç kere mazeretsiz olarak toplantıya gelmezse komisyon sona eriyor. 

AK Parti'nin bu tavrına karşı son iki toplantı önce BDP'nin sonra CHP'nin mazereti nedeniyle ertelendi. Bir önceki toplantıda CHP'nin mazeret beyan etmesiyle 25 Aralık tarihine ertelendi.

Bu konularda ilginizi çekebilir