Meclis mobil uygulamasında yasak iddiası

TBMM Genel Sekreterliği, meclis mobil uygulamasında iki gazeteye yasak iddialar üzerine soruşturma başlattı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - TBMM Genel Sekreterliği, milletvekillerine yönelik mobil uygulamada bugün iki gazeteye yer verilmediği iddilarıyla ilgili soruşturma başlattı.

TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu,  bazı internet sitelerinde ve sosyal medyada TBMM'nin internet ortamında bazı gazetelere yasak uyguladığı yönünde haberleri yer aldığını ifade etti. Meclis'in gazeteleri iki kanaldan takip ettiğini vurgulayan Neziroğlu, şuları kaydetti:

'Bu hizmet için her yıl ihale yapılmakta ve bir firmaya verilmektedir. İhaleyi de en uygun teklifi veren şirket kazanıyor.  Bu gazeteler iki platformda gözüküyor. Bir tanesi TBMM'nin intranet sayfasında. Diğeri de mobil uygulamanın milletvekili versiyonunda.. Vatandaş için olan versiyonunda gazeteler bulunmamaktadır. Milletvekili versiyonunda hem gazetelere hem de milletvekilleriyle ilgili haberlere erişilebiliyor. Bugün TBMM intranet sayfasında hiçbir sorun yok. Bazı gazeteler milletvekillerine dönük hizmet veren mobil uygulamada yoklar. Bu mobil uygulamaya gazeteleri günlük olarak TBMM'ye hizmet veren firma yüklemektedir. Bizim arkadaşların tespit ettiği, sözkonusu gazetelerin bugün atılmadığıdır. Firma, yüklediğini ifade ediyor. Konuyla ilgili soruşturma başlattım. Bizden kaynaklanan bir durum yok. İnternette var, milletvekili mobil uygulamasında yok. Teknik bir hatadan da kaynaklanabilir. Bu düzeltilecektir.'

Bu konularda ilginizi çekebilir