Meclis sporcular için mesai yapacak
Meclis bu hafta, sporculara yapılan ödemelerin gelir vergisi kesintisi oranlarının geçerlilik süresini uzatan düzenleme için mesai yapacak.
TBMM Genel Kurulunda bu hafta, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülecek.
Teklifle, sporculara yapılan ücret ve ücret sayılan ödemelerin gelir vergisi kesintisi oranlarının geçerlilik süresi, 31 Aralık 2017'den 31 Aralık 2019'a uzatılıyor.
Sporculara özel geçici vergi düzenlemesi iki yıl daha uzatılacak
Ankara'ya yeni üniversite
"Ankara Güzel Sanatlar Üniversitesi"nin ismi, "Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi" olarak değiştiriliyor.
Ankara'da Sevgi Vakfı tarafından Lokman Hekim Üniversitesi adıyla yeni bir vakıf üniversitesi kurulacak. Bu üniversite; tıp fakültesi, sağlık bilimleri fakültesi, diş hekimliği fakültesi, eczacılık fakültesi, spor bilimleri fakültesi, meslek yüksekokulu ve sağlık bilimleri enstitüsünden oluşacak.
Sosyal Hizmetler Kanunu'nda değişiklik yapılarak, yaşlılar için de gündüz bakım merkezleri açılabilmesine olanak sağlanıyor.
Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği kuruluyor
Teklifle, Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği ve optisyen-gözlükçüler odalarının ilk oluşumuna açıklık getiren düzenleme yapılıyor. Buna göre, optisyenlik mesleği ile ilgili olarak faaliyette bulunan dernekler, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren iki ay içinde genel kurullarını toplayarak, Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliğinin ilk genel kurulu için meslek mensubu beşer temsilci seçecek.
Birliğin ilk genel kurulu, Sağlık Bakanlığının daveti üzerine Ankara’da toplanacak ve 9 üyeli Birlik Merkez Yönetim Kurulunun, 5 üyeli Yüksek Disiplin Kurulunun ve 3 üyeli Denetleme Kurulunun asıl ve yedek üyelerini seçecek. Birlik Merkez Yönetim Kurulu, seçimden itibaren bir ay içinde toplanarak odaların kuruluşuna, seçimlerine ve faaliyetlerine ilişkin yönetmelikleri hazırlayacak.
Yunus Emre Vakfının yönetim yapısı değişiyor
Yunus Emre Vakfı Mütevelli Heyeti ile Yönetim Kurulunun üye yapısı yeniden belirleniyor.
Buna göre; Kültür ve Turizm Bakanı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı, Maliye Bakanlığı Müsteşarı, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı ile Yunus Emre Enstitüsü Başkanı mütevelli heyetinin tabii üyeleri olacak.
Heyetin tabii üyeleri dışında; Cumhurbaşkanı tarafından seçilen dört kişi ve Türkiye Maarif Vakfı tarafından kendi mütevelli heyeti üyeleri arasından seçilen bir kişi, üç yıl süreyle Mütevelli Heyet üyeliğini yürütecek. Kültür ve Turizm Bakanı Mütevelli Heyetin başkanı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı başkan vekili olacak. Mütevelli Heyet, başkanın ya da başkan vekilinin daveti üzerine üye tamsayısının yarısından bir fazlasının katılımıyla yılda en az iki defa toplanacak.
Yunus Emre Vakfı tarafından yurt dışına gönderilen vakıf personeline hizmet damgalı pasaport verilebilecek.
Yunus Emre Vakfı Mütevelli Heyeti ile Yönetim Kurulunun seçimle görevlendirilen mevcut üyelerinin görevleri, maddenin yürürlük tarihinden itibaren sona erecek.
Komisyonlarda seçim yapılacak
Söz konusu teklif, Genel Kurul gündemine gelmeden önce, yarın, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda görüşülecek.
Ayrıca Başkanlık Divanı seçilmeyen TBMM ihtisas komisyonlarında; Başkan, Başkanvekili, Katip Üye ve Sözcü seçimleri 5 Aralık Salı günü yapılacak.