Meclis, yeni döneme hazırlanıyor

TBMM bünyesinde halkla ilişkiler binası inşaatı devam ederken, fitness salonu ve kadın kuaförü de hizmete girecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA -  Meclis, 24. Dönem'de milletvekillerine yönelik yeni hizmetler vermeye hazırlanıyor. Yenilikler arasında fitness salonu ve kadın milletvekillerine özel kuaför de bulunuyor.

TBMM Genel Sekreteri Sadettin Kalkan, yaptığı açıklamada, Meclisin yeni dönemdeki en önemli yatırımının temeli atılan yeni halkla ilişkiler binası olacağını belirterek, bittiğinde Meclisin tüm ihtiyaçlarını karşılayacağını söyledi. Binayı iki yıl içinde tamamlayarak milletvekillerini yeni odalarına yerleştirmeyi planladıklarını kaydeden Kalkan, yeni bina bittiğinde eski halkla ilişkiler binalarının yeniden elden geçirilerek personel büroları olarak kullanacaklarını, dışarıdaki büroları kampüs içine taşıyacaklarını söyledi.

Kadın milletvekillerine özel kuaför

Meclisin seçim nedeniyle tatile girmesinden yararlanarak bazı değişikliklere gidildiğini anlatan Kalkan, ana binada yalnızca kadın milletvekillerinin kullanacağı bir kuaför salonunun yapıldığını kaydetti. Kadın milletvekillerinin beklemeden, istedikleri anda kullanabilecekleri bir salonu yapıp hizmetlerine sunacaklarını ifade eden Kalkan, bunu 12 Haziran'a yetiştireceklerini söyledi. Kalkan, Meclisin tatile girdiği dönemde de erkek berber salonunu yenileyeceklerini bildirdi.

Milletvekillerinin halkla ilişkiler binalarındaki odalarının tefrişinin yenilendiğini belirten Kalkan, koltuk yüzlerini değiştirdiklerini, masa ve sandalyelerin elden geçirildiğini anlattı. Milletvekillerinin bu odaları yeni bina bitinceye kadar, 2-3 yıl daha kullanacaklarını hatırlatan Kalkan, bu nedenle yenilenmesinde ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Mimara saygı

TBMM binasının Avusturyalı mimarı olan ve 1938 yılında açılan proje yarışmasını kazanan Prof. Clemens Holzmeister'in (1886-1983) anısına bir anıtın yapılacağını belirten Kalkan, tablo şeklindeki bu anıtın, muhalefet kulisine yanındaki arka bahçe ortasına konulacağını söyledi. Kalkan, anıtta Mimar Holzmeister'in kim olduğu, hayat hikayesi ve Türkiye'de neler yaptığına ilişkin bilgiye  yer verileceğini ifade etti.

Bahçe düzenlemelerine yenilik getirdiklerini, bu yıl ilk kez yerleşke içine lale diktiklerine anlatan Kalkan, "Meclis bahçesi daha güzel olacak" dedi.

Fitness salonu da olacak

Kalkan, yeni halkla ilişkiler binasında ya da ziyaretçi kabul salonun olduğu yerde hem erkek hem de kadın milletvekilleri için fitness salonu yapılmasını düşündüğünü kaydederek, milletvekillerinin günün yorgunluğunu spor yaparak atabileceğine işaret etti. Kalkan, zaman zaman milletvekillerinin bu yönde talepte bulunduklarını, ancak bunun 2-3 yıl önce yapılmasının zor olduğunu vurguladı.

Meclise 10 stenograf daha alınacağını bildiren Kalkan, halen yöneticilerle birlikte 53 kişinin tutanak müdürlüğünde görev yaptığını söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir